To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak miałem castrola magnatec to klepało cholera. Od momentu wlania motula cisza absolutna nawet w największy mróz. Tylko uwaga na podróbki.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Dużo ostatnio pisze się pozytywnych opinii na temat LM
A coraz częściej czytam złe o Valvoline ;) Może spróbuje.. Tak ogólnie to myślę nad przejściem na pełny syntetyk 5W40..
-
jeszcze tego nie zrobiłeś :P
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Sam teraz stoję przed wyborem i nie wiem co wybrać
bierz Liqui Moly MoS2-LEICHTLAUF 10W40 :)
ja jeszcze szukam informacji nt. XADO 10W-40 SL/CI-4. na razie wiem tylko tyle, że trochę drogi... ;)
Cytat:
Napisał
byrrt
A coraz częściej czytam złe o Valvoline Może spróbuje.. Tak ogólnie to myślę nad przejściem na pełny syntetyk 5W40..
to może Xado 5W-40 SL/CF City Line
http://xado.pl/oleje-cat/polsyntetyc...l-cf-city-line
-
Cytat:
Napisał
boch
bierz Liqui Moly MoS2-LEICHTLAUF 10W40
Fiu fiu za tyle to spokojnie kupie mobila 5W40 np ;) heh zobaczymy jeszcze - ogólnie to następnej zmianie oleju będzie towarzyszyła zmiana rozrządu, zmiana filtrów gazu, filtrów powietrza itp itd.. grubsza sprawa :P
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Tak ogólnie to myślę nad przejściem na pełny syntetyk 5W40..
No ja tez nad tym myslę ;)
-
Cytat:
Napisał
egon
No ja tez nad tym myslę ;)
To dawaj - razem będzie raźniej :P
-
Bez obaw. Może być tylko lepiej. 2 auta już przerobiłem i jest dużo ciszej.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
razem będzie raźniej
Kusisz :P
-
Cytat:
Napisał
TMK
Jeździł ktoś z Was na oryginalnych i tanich olejach oplowskich GM?
ja jeździłem. takim olejem miałem zalany silnik kiedy kupiłem auto. wiem, że sporo osób go używa, chociażby posiadacze Opli u mnie w pracy, czy mój kuzyn w swoim Punto. powiem tak.. niby ok, ale...
Mam info na temat olejów GM Opel Semi-Synthetic 10W40 • Oleje i płyny • Forum motoryzacyjne • autoWcentrum.pl
-
No i dzisiaj zauwazyłem, ze przegapiłem wymiane w Lancii o 1kkm :sciana: więc jutro mam zamiar jechac po olej, teraz pytanie, mam zamiar jednak skusic sie na 5W, ale jaki :?: te oleje są jednaj dos duzo drozsze, a fudisze ograniczone :P no i nigdy jeszcze nie uzywałem płukanki przy wymianie, a tutaj chyba juz by było wskazane :?:
-
Cytat:
Napisał
egon
no i nigdy jeszcze nie uzywałem płukanki przy wymianie, a tutaj chyba juz by było wskazane
Nie koniecznie.. Tak czy inaczej całego oleju tak nie wymienisz bo zawsze coś w silniku zostanie. Ja robiłem 2x płukankę ale teraz przy zmianie na o ile taki wkleję nie zamierzam.. Swoją drogą ciągle zastanawiam się jaki olej wlać po tym co się naczytałem o valvoline..
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Swoją drogą ciągle zastanawiam się jaki olej wlać
No ja tez :P co do Valvoline, to ja mam aktualnie zalaną Lancie nim, i jest OK ;)
-
Cytat:
Napisał
egon
to ja mam aktualnie zalaną Lancie nim, i jest OK
No fiacik też śmiga na tym oleju ale czytałem dziwne rzeczy o nim.. Fakt jest faktem, że nie czuję różnicy pomiędzy pracą przy pierwszych km od zmiany a teraz przy prawie 10tyś km a na mobilu było czuć wyraźną różnicę..
-
Czyli chyba dobrze, ze nie czuc. Sam nie wiem, jutro jade po olej, a nie wiem jeszcze jaki kupic :P