To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
matrosbum
Gościu z rodziny który mi te auto załatwił powiedział że to nie ma znaczenia bo tylnie i tak nic nie dają a najważniejsze są przednie :/
Powiedz mu że jest idiotą. I nie wierz w nic co on "wie" o samochodach i ich naprawach.
Cytat:
Kurde nie znam sięna autach tak dobrze, jak możecie mi wytłumaczyć dokładnie jak to jest z tymi tylnymi? jest tam przewód jeden na bank odcięty, może zrobić fotkę i wstawić?
dodam że ten przewód(rurka) który podobno idzie na tył jest od razu pod maską i jest on odcięty i mocno zgnieciony, chyba po to aby płyn nie wyciekał. :/ ??
Samochód jest jednym z powszechnie dostępnych urządzeń które mogą cię łatwo i szybko zabić. Samochód z niesprawnym układem hamulcowym zrobi to jeszcze szybciej.
Już pomijam ten drobiazg że auto bez hamulców nie przejdzie okresowego przeglądu technicznego (diagności chętni do podbicia przeglądu "po znajomości" to gatunek na wymarciu).
Masz do naprawienia hamulce, a nie znasz się na tym. Są na forum poradniki, sama naprawa w tym przypadku będzie trudniejsza bo trzeba wymienić rurki. Czyli warsztat, albo co najmniej zaawansowany majsterkowicz dysponujący kanałem i kompletem narzędzi. Plus materiały.
Jazda zimą bez hamulców z tyłu to rzecz trudna nawet dla bardzo doświadczonego kierowcy, każde ostrzejsze hamowanie może się skończyć niekontrolowanym poślizgiem.
Powiem tak: samochód z niesprawnymi hamulcami będzie cie próbował zabić, prędzej czy później. I może mu się udać. "Dobrze" jeśli tylko ciebie, a nie jeszcze kilku niewinnych ludzi.
-
Cytat:
Napisał
matrosbum
Gościu z rodziny który mi te auto załatwił powiedział że to nie ma znaczenia bo tylnie i tak nic nie dają a najważniejsze są przednie :/
Ten gościu powinien za to co powiedział siedzieć za kratami !!! Jak nic nie dają tylne hamulce? Tu się nie trzeba znać na mechanice żeby wiedzieć, że hamulec to świętość a samochodzie. Może wymontuj tylne koła, bo przecież są aż 4 w samochodzie i najważniejsze są przednie ... Jestem rozj...y tym co napisałeś.
-
Car Crash Compilation # 27 - YouTube
0:50 - tak zachowuje się samochód bez tylnych hamulców na śliskiej jezdni.
-
weź zadzwon do TYPECZUNIA i powiedz że ma to naprawiać jak mogles kupić auto bez hamulców ?? what the fack ?
Nie klniemy na forum.. Byrrt