Pamiętaj, że dopłacisz do naprawy w link4:
"udział własny w przypadku wymiany szyby czołowej: 25% wartości szkody (koszt szyby i usługi)"
Przed podpisaniem ubezpieczenia próbowałem znieść ten limit, twierdzili że się nie da.
To jest widok strony w wersji do druku
Dzwoniąc do link4 pytałem się czy stracę jakieś zniżki i poinformowano mnie że nie. Za ubezpieczenie szyb dopłacałem dodatkowo. Czas okaże jak będzie :)
Kwotę mam w warunkach przesłanych mailem po zawarciu polisy. Zobacz co masz u siebie. Też dopłacałem za nie.
Przejrzałem umowę i jest tak
- suma ubezpieczenia szyb 3 000,00 PLN
- udział własny w przypadku wymiany szyby czołowej: 0%
No i elegancko. Nie będziesz musiał dopłacać a i do 3 klocków powinna być dobra szyba.
Btw ja mam ubezpieczenie szyb, chyba w PZU, i tam mam 2 tysiące
Szyba ma być firmy Pilkington, na wymianę jestem umówiony we wtorek na godzinę 9 . Co do sumy ubezpieczenia 3 tyś to wypływ może mieć szklany dach, ale tego nie jestem pewien.
Masz jakies czujniki?
Czujników brak.
Szyba wymieniona tak jak wcześniej obiecali na Pilkingtona. Koszty jakie bym poniósł gdy bym nie miał ubezpieczenia to 520 zł. szyba i 100 zł. montaż.
A to nawet nawet, nie ma tragedii nawet gdyby trzeba było samemu takie koszty pokryć. Myślałem, że sama szyba to przynajmniej 1 tys. zł
Oryginalna ze znaczkiem Fiata pod lusterko fotochromatyczne i czujnik - koszt w serwisie 1500zł (2 lata temu szukałem)
Drogo... Drogo...
mój post na forum gdzie pisałem na ten temat: http://fiatklubpolska.pl/croma-446/w...wy-pech-19357/
Ps. dzisiaj się pytałem o panel sterowania do szyb i lusterek składanych (tylko to mi brakuje :tongue) w ASO i myślałem, że z butów wyskoczę jak usłyszałem cenę.... szukam dalej
:mad: na allegro są dwa ale jeden jest klejony, a drugi powycierany i bolec urawny....
mnie również powiedzieli za szybe 1500zł 2 lata temu..
Witam Mam pytanie i jak poszło z tą wymianą szyby. Ja mam zamiar wymienić z ubezpieczenia Avivy ale nie jestem pewien czy to przejdzie bo jest mały otwór po kamieniu. Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia z Avivą.
Ja mam tylko doświadczenia z PZU... Szkoda, że nie zrobiłem fotki otworu i pajączka na starej szybie... ale tak Mnie to denerwowało, że widok ten będę pamiętał do śmierci...:tongue
Najpierw pojedź do magików od szyb czy da się ją naprawić... Moja się nie nadawała...
Szyba wstawiona (wersja pod lusterko fotochromatyczne bez czujnika deszczu.... Croma ma 3 rodzaje szyb czołowych... ;-) )
Załącznik 21427Załącznik 21428