To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Cromy 2008 -
A jeśli są to głównie golasy i okropnie drogie.
Co do auta - tak jak myślałem to nie jest EMOTION tylko Dynamic:
NUMER REJESTRACYJNY DY165BK
VIN ZFA19400002120753
MODEL N.CROMA 1.9 JTD 150CV DYNAMIC F.L.
PALIWO DIESEL POJEMNOŚĆ 1910 CC
KOLOR WEWNĘTRZNY TKANINA SZARA
KOLOR ZEWNĘTRZNY CZARNY
NADWOZIE 2 BRYŁOWY UKŁAD KIEROWNICZY Z LEWEJ STRONY
194.757.1.0 - 1.9 JTD 16V CM 6M 150CV 110KW E4 DYNAMIC F.L. 2007
Engine: 6279920 Vehicle: 02119571
Prod. date: 23/6/2009
-
Skoro sie wersja rozni, to rozumiem ze mam sobie odpuscic? czy to tylko gafa sprzedającego?
-
Nie odpuszczaj!
Handlarze wpisują sporo rzeczy w ogłoszenia by zachęcić do zakupu.
Działaj racjonalnie. Zbadaj co to za auto, jaką ma historię, w jakim jest stanie, jakie ma wyposażenie i zdecyduj czy Ci się podoba.
pzdr
-
Hejka
Ja też kupiłem sprowadzoną z włoch na i tablicach przejazdowych.Tylko dogadałem się z gościem i jechał do mnie ze szczecina ,a na miejscu niespodzianka prosto na serwis FIATA.Tam dokładnie go sprawdzili za 250 ,- łącznie z powłoką lakiernicza i przeszłością serwisową co pomogło do targowania bo pare rzeczy wyszło.
A z tego co się oriętuje to wszystkie wersje EMOTION mają podwójną podłogę bagażnika i rolety na okna w tylnich drzwiach ,a tego nie ma ten model.
Sprzedawcy wpisują różne nieprawdy aby zachęcić kupującego.
Jeśli ma DPF to na tak krótkie przejazdy troche słabo ,będą problemy z czasem.
Jeszcze jeśli będziesz go sprawdzał to nie w pobliskich serwisach bo tam się znaja jak łyse konie i Ci zamydlą oczy .
Tylko do serwisu z szyldem FIAT tam powiesz że na sprawdzenie przed zakupowe + powłoka lakiernicza .Sprawdzą i dostaniesz pełen wydruk co i w jakim stanie tam nie mogą Ci wcisnąć kitu bo firmują to .
-
Odp: Zakup Cromy 2008
Cytat:
Napisał
mrozek
3 km to za mało by rozgrzać diesla przez większość miesięcy w roku. Z gazem też nie jest tak łatwo. Zanim rozgrzeje się płyn auto jeździ na benzynie. Zimą nie zdąży się przełączyć, wiosną i jesienią jest taka szansa, latem pewnie po 1 km zaczniesz oszczędzać. Na takie odległości lepszy jest mały benzynowy silnik.
Diesel czy benzyna z gazem, instalacja grzałki kosztuje ok 400 zl. Patent genialny i wart swojej ceny jak ktos moze sobie prąd do wozu podpiąć. Webasto, niestety droższe, ale problem 3 km wydaje się rozwiazany. Z drugiej strony dla 3 km to ja bym do auta nie wsiadł.
wyslane z taptaka
-
Nie no... zawsze jest rozwiązanie. Masz grzałke i jeździsz 3 km... zasuwasz z aku do domu na ładowanie. Garaż rozwiązuje problem :-)
-
Bez jaj. Grzalke podpina sie do prądu z zewnątrz. Dlatego pisalem o pradzie z zewnątrz.
wyslane z taptaka
-
Jasne. Mieszkam w bloku :-) naturalnie pomyslalem o grzalce zasilanej z aku.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
PS: dlategi napisalem o garazu.
-
Wedlug info od sprzedawcy jego przebieg to 165 tys, ale dlugo nie musialem szukac http://es.bca-europe.com/Pages/ViewL...75809&R=0&SR=7, jak widac licznik wskazuje 225 tys, poza tym brakuje histori serwisu, drugiego kluczyka...masakra. A juz mialem jechac 300km zeby obejrzec to auto..
pozdr
-
Tak to właśnie jest, pewnie i tak znajdzie się chętny.
Taplniete w notatniku drugiej generacji
-
Cytat:
Napisał
Pablo3d
dzięki za odp. jutro się dowiem o ten vin i przebieg. Jeszcze mam pytanie czy jeśli robię rocznie ok10-15 tys km (do pracy mam 3km) to czy opłaca mi się kupować diesla? jeśli benzyna to jaka? i czy da radę przerobić nas gaz?
3 km do pracy?? Pomyślałeś o DPF, jak go przepalić ?? nie polecam Ci na tak krótki odcinek
-
Przepalilbym go poza miastem jak juz bym musial, mieszkam na wylotówce :)
Jako ze tamto auto jest juz spalone to szukam dalej, ktos wie cos moze o tym aucie? Oferta - Fiat Croma - B E Z W Y P A D K O W E !!! ...................... K R E D Y T !!! ..................... L E A S I N G !!! Możliwość zamiany na ci
-
Cytat:
Napisał
Pablo3d
Wedlug info od sprzedawcy jego przebieg to 165 tys, ale dlugo nie musialem szukac
http://es.bca-europe.com/Pages/ViewL...75809&R=0&SR=7, jak widac licznik wskazuje 225 tys, poza tym brakuje histori serwisu, drugiego kluczyka...masakra. A juz mialem jechac 300km zeby obejrzec to auto..
pozdr
Ale syfiarz.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Pablo3d
Ciekawe... VIN ZFA19400002108190 podany w ogłoszeniu nie pasuje do wyposażenia tego auta (zwykły ACTIVE) i do zdjęć.
Nr rejestracyjny auta ze zdjęcia jest przypisany do innego VIN i jest to wersja DYNAMIC:
NUMER REJESTRACYJNY 9877YV63
VIN ZFA19400002109149
MODEL N.CROMA 1.9 JTD 120CV DYNAMIC F.L.
PALIWO DIESEL POJEMNOŚĆ 1910 CC
KOLOR WEWNĘTRZNY TKANINA SZARA
KOLOR ZEWNĘTRZNY SZARY
NADWOZIE 2 BRYŁOWY
UKŁAD KIEROWNICZY Z LEWEJ STRONY
pzdr
-
-
Cos czuje ze w Polsce ciezko bedzie znalesc jakas ladna Crome ;/
Czy mi sie zdaje czy zderzak przedni ma inny odcien? i nie wiem co to za dziury na radiu?
Oferta - Fiat Croma - STAN SAMOCHODU BARDZO DOBRY. PEŁNE WYPOSAŻENIE. ALU 17. PO OPŁATACH CELNO SKARBOWYCH. ZAPRASZAM NA OGLĘDZINY!