A co to jest 1000zł dla dobrego mechanika? Zwróci się w 2 tygodnie.. Taka prawda panowie - narzędzia, które używa się profesjonalnie to zupełnie inna bajka od tego co mamy w marketach czy internecie. Z resztą nie tylko narzędzia..
To jest widok strony w wersji do druku
O ile dobrze pamiętam to w pierwszych odcinkach programu "Samochód marzeń kup i zrób" Adam używał narzędzi z Topexa;-)
Tylko ze mechanika nie moge znalezc.
Jak ktos sledzil to ostatnio samochod marzen naprawial Alfe romeo.
A odnosnie tych kluczy - Sponsorzy sie bija o kazda minute i zmieniaja jemu na co chce :)
kamilo62 jak Cie interesuje mechanik to jedynie na chomiku są wszystkie odcinki do ściągnięcia. Gościu tam kupił Hondę Civic i ją naprawia przy okazji też inne samochody i motory. Używa narzędzi Neo i nawet rękawiczki ma z tej firmy;-)
Witam macie moze cos do polecenia z kluczy nasadowych , slyszalem ostatnio takie okreslenie klucze typu "torksy" wtf was that :)) jestem poczatkujacym szperaczem :> wszystko chce sie wiedziec :)
Torx - Google powie Ci resztę.
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
hej,
żeby nie zakładać podobnego tematu proszę o opinię na temat tego zestawu.
Klucze nasadowe 46cz. 4-14mm 1/4" CrV 08-660 (3306259112) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
cena jak na NEO wydaje mi się bardzo fajna ale nie bardzo orientuję się co do przydatności nasadek w zestawie? Czy pogrzebie nimi w aucie czy bardziej nadadzą się do skręcania mebli?
Bathory zestaw, o który pytasz to grzechotka 1/4 cala - malutka ;) Możesz tym meble skręcać, jakieś delikatne pierdołki w aucie robić ale wahacza tym nie odkręcisz ;) Kwestia co potrzebujesz..
ja raczej wahaczy sam wymieniał nie będę, obecnie potrzebuje jakiś zestaw do np. EGR żeby wyczyścić, overbost'a, klocki hamulcowe wymienić itp.
Do klocków czy pracy przy silniku to też za mała grzechotka.. Tym to możesz sobie czujnik jakiś wymienić itp..
ok dzieki za info bo już chciałem brać :p
Zacznijmy od tego że tam w ogóle nasadek nie masz. Przy hamulcach są różne śruby itp ale z reg. (co jest logiczne) są dobrze dorkęcone i nie są wcale małe.. W Bravo prowadnice są na pewno na imbus 7 (nietypowy bo w zestawach z reg. są 6 i 8), Cały element zacisku do piasty przykręcony jest śrubami hmm (na pamięć) z 16? Gdzie tu takim kluczykiem do tego ;) Do takich prac najwygodniej 1/2 cala ew. można też sobie poradzić 3/8 ale skoro kupujesz to lepiej kup od razu dobry..
jak bym widział to na własne oczy i mógł zbadać organoleptycznie to bym się od razu skroił że się nie nadadzą bo po samych opisach to mi niewiele daje ;/