To jest widok strony w wersji do druku
-
Generalnie to należałoby wymieniać tak jak instrukcja podaję jeśli się tankuję na sprawdzonych stacjach, ale po dzisiejszym dniu już sam nie wiem bo zamarzłem:( filtr wymieniałem w kwietniu wynikało to z przebiegu przed zimą nie wymieniałem bo kurcze jakiś drogi jest jak miałem forda to 70 zł kosztował boscha...
-
Każdy użytkownik przyjmuje pewien interwał wymian, ja (jeśli przebieg nie wymaga) wymieniam filtr paliwa późną jesienią a olej wczesną wiosną. Wymiana filtra paliwa wiosną i wiara, że do zimy będzie OK w naszych paliwowych realiach jest raczej mrzonką. Wiara w instrukcje może być zgubna, więc polecam olej po 15 tys. km, filtr powietrz raz w roku (np. na wiosnę) i filtr paliwa na zimę a do tego paliwko premium i będzie OK.
-
A tak z innej beczki trochę...jakiej firmy filtrów paliwa używacie??
-
-
ja uzywam oryginalnej firmy................czyt. niewiem...nie jest napisane z tej strony co patrze :P
-
Oryginalne filtry z ASO są produkcji UFI tyle że mają wspaniały napisa Fiat Alfa Lancia i to tyle ;]
-
zgadzam się z Luk, mam przejechane 53 tys., nie wymieniełem jeszcze fitra paliwa i nie mam na razie żadnego problemu.
-
Wymieniłem filtr paliwa, przy wymianie wszystkich filtrów i oleju przy 170 tys., poprzednio wymieniany był przy około 120 tys., cena za olej i wszystkie filtry wraz z montażem 700zł w aso.
-
Czy w wersji 1.4 tjet jest filtr paliwa?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
-
T-jet 1,4 nie ma filtra paliwa
-
Ok dzięki za odpowiedź
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
T-jet 1,4 nie ma filtra paliwa
Filtr paliwa, czyli w tym wypadku benzyny jest. Tylko zamontowany jest na stałe w zbiorniku paliwa i jest niewymienny oraz nieserwisowalny, tzw. lifetime filter, czyli starcza na całe życie samochodu.
-
Cytat:
Napisał
vitos
Filtr paliwa, czyli w tym wypadku benzyny jest. Tylko zamontowany jest na stałe w zbiorniku paliwa i jest niewymienny oraz nieserwisowalny, tzw. lifetime filter, czyli starcza na całe życie samochodu.
Wiem o tym i pewnie jeszcze parę osób wie. Ale dla normalnego użytkownika ta informacja jest zbędna . Niewymienny i nieserwisowalny (cokolwiek to oznacza) ,oraz informacja iż starcza na całe życie samochodu jest też informacją mijającą się z prawdą. Awaria pompy paliwa i jej wymiana nie wiąże się z końcem życia samochodu ,a podczas wymiany wkładu pompy paliwa zakłada się też nowy filtr paliwa dostarczany zresztą w zestawie z pompą (choć nie wszystkie firmy to stosują).
-
Lifetime oznacza, że podczas normalnej eksploatacji nie ma potrzeby jego wymiany i nie dotyczy sytuacji awarii podzespołu (w tym wypadku pompy). Po prostu filtra się nie wymienia eksploatacyjnie, w przeciwieństwie do np. Diesli. A kwestia, że się czegoś nie robi, nie oznacza, że tego nie ma.
-
Mieszasz chłopie w głowach innym co nie mają wiedzy i zwracają się z prośbą o informację .
Nie mieszaj diesla z benzyną . Bo w dieslu są dwa filtry jeżeli chodzi o ścisłość w zbiorniku taki sam jak w benzynie ,a oprócz tego zewnętrzny poza zbiornikiem -wymienialny.
Kolega "pysiek1982" się pytał czy jest filtr paliwa w t-jecie po to aby się dowiedzieć czy trzeba wymieniać , a ty mieszasz mu w głowie o filtrze w zbiorniku . Chcesz się wykazać wiedzą ?