kiedyś w lexusie mi taki padł. Niestety zanim sprowadziłem nowy z stanów(w Polsce nigdzie tego znaleźć nie można było do tego modelu) jeździłem nim bez problemu z 3mc :)
To jest widok strony w wersji do druku
kiedyś w lexusie mi taki padł. Niestety zanim sprowadziłem nowy z stanów(w Polsce nigdzie tego znaleźć nie można było do tego modelu) jeździłem nim bez problemu z 3mc :)
witajcie, problem z tym czujnikiem jest również u mnie. Ogólnych objaw brak. Faktem jest że ilość spalanego paliwa jest większa (kilka razy miałem zalany silnik) oraz spadek mocy. Chwilowo nic z nim nie robiłem a w ASO po sprawdzeniu na komputerze zalecono mi wymianę rozrządu. Teraz pytanie. Oddać do ASO i wydawać pieniadzę chociarz rozrząd był wymieniany 3 tyś km temu czy zbagatelizować problem.
ASO zgadywało czy wystąpił błąd tego czujnika?
Za mało opisałeś objawy jakie występują.
Swoją drogą błąd czujnika mógł wyskoczyć a przyczyną problemów jest zupełnie co innego.
W ASO był błąd czujnika. Co do objawów. Teoretycznie brak. Na pewno zauważyłem i liczyłem że w trasie brewka pali ok 11 litrów bezołowiowej 95 na 100 km. Po drugie już z 4 razy miałem zalany silnik paliwem. Zapach benzyny było czuć na kilometr. Obecnie czekam na lekarstwo do multiecuscan 1.6 aby zobaczyć czy nie ma dodatkowych błędów.