To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Gaz -
Wiemy o co chodzi ;) Ale w każdym razie obecność katalizatora nie powinna mieć na to wpływu i wydaje mi się , że Twój gazownik coś ściemnia...niech się inni jeszcze wypowiedzą. W końcu nie po to zakładamy gaz żeby kilometr przed końcem jazdy przełączać na benzynę bo inaczej będzie śmierdzieć? Miałem auto z LPG z wyciętym katalizatorem i takich efektów nie było...
-
ale co ma brak katalizatora do zapachu gazu ? gaz powinien sie spalac a nie dolatywac do wydechu ! coś masz nie tak ustawione - zalewa go gazem i nie dopala go
-
Sformułował to dokładnie tak: Gasząc silnik na gazie zapach gazu jest jeszcze w tłumiku i on w jakiś sposób dostaje się do kabiny. Dzisiaj wjeżdżając do garażu dopiero tam przełączyłem na benzynę, to było jakieś 5/6 godzin temu. I teraz nic nie czuć.
-
Prawidłowo wyregulowana instalacja lpg nie generuje zapachu gazu w ogóle -> zapach spalin z gazu jest inny niż zapach samego gazu! Twój gazownik ma rację co do tego co powiedział, ale zapomniał dodać , że zapachu gazu nie powinno być w tłumiku w ogóle ! Moim zdaniem coś źle wyregulował i Cie spławia. To jest instalacja II czy IV generacji?
-
-
Sinik pracuje identycznie na gazie i benzynie? Czuć zapach gazu w aucie jak stoisz w korku?
-
Tak samo pracuje, może jest ciut słabszy ale to normalne przy gazie. Nie czuć w korku, zapach gazu było czuć jak auto stało kilka godzin, po np 2/3 godzinach nie było nic czuć.
-
Odp: Gaz
W aucie bez czy z katalizatorem i dobrze zestrojoną instalacją gazową nie ma prawa być różnicy w pracy silnika a już na pewno nie ma prawa śmierdzieć gazem! Albo masz za bogatą mieszankę albo nieszczelność masz między wielozaworem a silnikiem..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2