To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Co to jest? -
Cytat:
Napisał
Pablo1965
no i przy niskich temperaturach czasem zdarza się że wspomaganie się wyłącza.Wtedy muszę go zgasić,ponownie uruchomić i wtedy już jest ok.
Wszystko może wskazuje na to że zaczynają Ci się problemy z silniczkiem wspomagania (uszkodzenie lutu na płytce w silniku wspomagania lub zetarte styki w którymś z przekaźników)
Takie moje podejrzenia;-)
A co do pierwszego problemu to może lepiej sprawdzić ta masę
http://fiatklubpolska.pl/punto-ii-46...esetuje-11398/
-
Witam,czy może ktoś mi napisać,czy to normalne że ładowarka USB włożona w gniazdo zapalniczki gibie się na wszystkie strony?Posiadam punto fl 2005 1.2 8V
-
Mam pytanie,z przodu silnika jest doczepiona taka aluminiowa osłona,śruby przerdzewiały i trochę słychać telepanie,do czego ta osłona jest przydatna,co by się stało jak by jej nie było?Podejrzewam że był by duży problem odkręcić te śruby bo jest ryzyko że się poukręcają.
-
Cytat:
Napisał
Pablo1965
z przodu silnika jest doczepiona taka aluminiowa osłona
osłona kolektora wydechowego
stanowi barierę przed ciepłem kolektora wydechowego by nie potopił chłodnicy itp. elementów w jego zasięgu
-
To przed czym ta osłona osłania ten kolektor,przecież na przeciwko jest tylko wiatrak chłodnicy?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
A to teraz rozumiem tylko jak ją zamocować jak śruby zrobiły się w kształcie stożków,i nie ma jak ich złapać,śruby poprzechodziły na wylot przez osłonę i brzęczy przy niskich obrotach,na drut to trochę mało profesjonalnie:)
-
Osłona ma równiź funkcje ochronną dla molektora. Jakby na taki nagrzany kolektor chlapnęła woda to sobie pomyśl co mogłoby się z nim stać ;-)
-
Zgadza się pewnie by popękał,ale żeby ją na nowo przykręcić będę musiał zgłosić się na warsztat,oni mają specjalistyczny sprzęt to sobie z tymi wygrzanymi i przerdzewiałymi śrubami poradzą.