Czy silniczek 4 pinowy będzie działał gdzie wcześnej był silniczek 6 pinowy? I ogólnie jaka jest to różnica?
To jest widok strony w wersji do druku
Czy silniczek 4 pinowy będzie działał gdzie wcześnej był silniczek 6 pinowy? I ogólnie jaka jest to różnica?
A gdzie znajdę owe schematy bo nie mogę ich nigdzie znaleźć?
Marea ma dodatkowy pin(piny?) od sterowania częstotliwością..
To nie rozumiem. Mam Bravo w którym nie ma sterowania częstotliwością a znalazł się tam silniczek który ma to sterowanie? Albo być może ktoś już wcześniej zmieniał gdyż nie znam całej historii tego auta.
Już dokładnie nie pamiętam jaki silniczek miała marea a jaki bravo. Fakt jest taki, że ludzie sobie dokładali ten silniczek z alfy lub marei aby mieć możliwość regulowania czasu. Inna jest wtedy też manetka. Jak manetkę będziesz miał starą to po prostu chyba nie da się tego zmieniać.. Poszukaj bo są tutoriale jak przełożyć z marei do bravo i są tam fotki z odpisami pinów, fotki całej elektroniki itp.. Widziałem takie coś oczywiście w PL języku - nie wiem czy nie na bbtp..
Ale ja mam do kupienia 4-ro pinowy a miałem zamontowany 6-io pinowy nie mam manetki z ustawianiem częstotliwości. Dlatego pytam czy kupować ten silniczek.
Wysłane z mojego X10 za pomocą Tapatalk 2
Poszukaj tego tutorialu - gość wkłada manetkę i sterownik silnika od jakiejś alfy do chyba palio czy jakoś tak..