Na allegro części czyli zestaw jest po 1700 a w warsztacie chcą 2300zł za zestaw i około 350 - 400 zł za robociznę i oczywiście rano o 8 auto oddaję i o 16 gotowe do odbioru.
To jest widok strony w wersji do druku
Na allegro części czyli zestaw jest po 1700 a w warsztacie chcą 2300zł za zestaw i około 350 - 400 zł za robociznę i oczywiście rano o 8 auto oddaję i o 16 gotowe do odbioru.
Czyli poduchy do wymiany?
Czemu tak myślisz, wszystko wskazuje na sprzęgło i dmumas
pytam tylko,bo ostanie odpowiedzi wskazywały na poduchy,a ja byłem zdania że właśnie sprzęgło i dwumas
Właśnie się zastanawiam czy tylko nie wymienić sprzęgła i poduszkę i zobaczyć jaki będzie tego efekt a wysprzęglik hydrauliczny jest to część którą się wymienia z sprzęgłem bo w prawie żadnym zestawia jej nie ma a znowu jak jest to nie ma łożyska
No można tak spróbować;-)
A jest to obowiązkowe czy można się go odpuścić
zalecają przy każdej wymianie sprzęgła wymianę wysprzęglika hydraulicznego
Kto zaleca serwis i producent, pod sumując sprzęgło na pewno bo jak wciskam to słychać dziwny dźwięk taki metaliczny, ale co z kołem bo jak jadę na 3 przy 50 - 60 i wchodzę w zakręt to strasznie buja autem i w czasie jazdy ale to zależy przy jakich obrotach bo na 5 przy około 130 km/h i przy 2200 Obr. to auto śmiga jak by mu nic nie dolegało
Teraz nie wiem bo do rocznika 2004 jest coś takiego
Tarcza Docisk i Łożysko
albo
Tarcza Docisk i Wysprzęglik Hydrauliczny
I co teraz
stawiam na to ale łatwo to możesz spr. obejrzyj skrzynie jeśli z obudowy skrzyni (sprzęgła) wychodzi tylko przewód hydrauliczny i odpowietrznik to masz wysprzęglik centralny hydrauliczny. a jesli ze skrzyni wychodzi łapa sprzęgła i siłownik jest przykręcony na zewnątrz skrzyni to wówczas masz:
wyspzeglik hydrauliczny centralny spełnia zarówno role wysprzęglika i łożyska.
To bardzo dziękuje za wyjaśnienie, zaraz idę zobaczyć co mam i zamawiam
No i wychodzi na to, jak patrze od strony akumulatora z góry na skrzynie to z niej wychodzi przewód i na nim jest odpowietrznik zabezpieczony gumowym kapturkiem
Wyszło na to że wysprzęglik był uszkodzony i po wymianie wszystko hula