Twardy pedał brzmi mi jakoś.. hmm pedalsko :P Klocki i tarcze zdecydowanie nie tak się objawiają tak więc szukaj dalej..
To jest widok strony w wersji do druku
dobra na 17 mam do mechanika, wróce to napisze co stwierdził
no powiedział mi ze to wina tarcz i klocków, zdjął kolo i mi pokazał i sama rdza.. kilka centymetrów tylko tarczy hamuje, klocki to wyjeban*** i powiedział ze ta rdza mogła mi sie dostać i dlatego pedał jest twardy..
ortografia. ..
ale gdzie ta rdza się dostała? Teoretycznie masz już hamulce na wykończeniu ale co to ma wspólnego z twardym hamulcem?
słabo ale powinny hamować
Jeśli tarcze i klocki są w stanie agonalnym, to pewnie i przewody nie są w najlepszym, zwłaszcza te elastyczne. Hamulce to podstawa bezpieczeństwa, i moim zdaniem należało by sprawdzić cały układ, począwszy od pompy, a skończywszy na klockach. Wymiana wszystkiego, co zużyte, nieszczelne, bądź nadmiernie skorodowane, to podstawa.
bedzie sprawdzony w środe, i wymiana klocków i tarcz.. finsowo troche krucho..
Ale na bezpieczeństwie nie można oszczędzać!
no to jak bedziesz juz robł klocki i tarcze to wymien tak samo przewody elastycze przy przednich kołach no i zarazme sprawdz w jakim stanie są tłoczki bo moze warto zregenerowac ;)
wiem wiem.. beda miał 2 tyg wolnego to sie zrobi wsio
a co do twardego "pedała" to dzis u mnie to zauważyłem :) że hamulec mało co hamuje ;) jadąc na luzie pedał robi sie twardy i nie ma skutecznosci hamowania ;) ale za to jak jade na biegu bez gazu i przyhamuje to jest wieksza skutecznosc hamowania :) i co moze byc problemem? serwo czy sama pompka ? w sumie od zawsze był problem z hamulcami ale człowiek sie przyzwyczaja ;)
hamulce były robione - 3 tyg temu cały tył a w zeszłę wakacje był przód - tzn przwody elastyczne tarcze klocki tłoczków nie regenerowałem bo nie były zardzewiałe i nie stawiały oporu :) cylinderki z tyłu nie ciekną nie zapiekają sie ;)
Serwo do wymiany albo przewód doprowadzający do niego podciśnienie jest nieszczelny. Ale raczej serwo ;/
ale serwo to sie psuje raz na ruski rok to tez do konca nie wiadomo