Rozumiem trudny wybór: TRW czy ATE.
textar, maxgear... nigdy nie biorę pod uwagę, chyba że do taczki lub kosiarki:lol:
To jest widok strony w wersji do druku
Rozumiem trudny wybór: TRW czy ATE.
textar, maxgear... nigdy nie biorę pod uwagę, chyba że do taczki lub kosiarki:lol:
Jeździłem i na TRW i na ATE. Odkąd pokrzywiły się TRW to już do nich nie wróciłem. Obecnie kolejny komplet ATE. Zaleta TRW - tylne klocki są w komplecie z prowadnicami klocków.
Cześć kolego bob96
Ja mam u siebie założone z przodu tarcze firmy textar już leci 3 komplet klocków też textar i żadnych dziwnych objawów typu bicie lub przegrzewanie nie zauważyłem,teraz zmieniłem tarcze z tyłu też na textar + oryginalne klocki, jak na tą chwilę jestem zadowolony z tej firmy,decyzja oczywiście należy do ciebie co założysz.
Ostatecznie założyłem zestaw firmy Zimmermann, przedtem były Ferrodo i zrobiłem na nich 85 tyś.
Daj znać jak się spisują.
Ja zamontowałem 6 miesięcy temu tarcze Mikoda, klocki Steinhof z czujnikiem zużycia i blaszki prowadzące nieznanej firmy. Jak na razie zestaw przejechał 8 tys. km i nic złego się nie dzieje.
Z tym, że mam system hamulcowy Lucasa z tarczami o średnicy 305 mm.
Mogę wam polecić Harta Premium bo pod tą marką kryje się inna marka premium :)
bob96...dzięki za info
..hm po zmianie klocków i tarcz na ZIMMERMANNA nie jestem zadowolony - przy hamowaniu piszczą (przejechane już kilka tys. - bez zmian)
Poniżej numery części:
Klocki przód z czujnikiem zużycia (gruboziarnista okładzina ścierna)
24294.190.1
Tarcze przód wentylowane malowane fi 305mm
230.2368.20
Załącznik 40760Załącznik 40761Załącznik 40762Załącznik 40763Załącznik 40764
Są takie cienkie, plastikowe podkładki pod klocki. Jeśli piszczenie powodują mikrowibracje to ponoć doskonale zdają egzamin.
Mikro drgania a mikrowibracje. Weź mi wytłumacz różnicę. :-)