Jedź normalnie na SKP na ustawianie świateł a nie kombinujesz jak koń pod górkę.. Jak się nie da to się nie da..
To jest widok strony w wersji do druku
Jedź normalnie na SKP na ustawianie świateł a nie kombinujesz jak koń pod górkę.. Jak się nie da to się nie da..
A często robią to za free..
hm co do soczewek a ryfli... Miałem w swoim bravo ryfle na początku, nie za specjanie świeciły, a że ładniej soczewki wyglądają to zakupiłem za psie pieniądze używane socze, wyczyściłem, kupilem 2 żarówki na mijania osram night breaker + i powiem że porównania nie ma ładniej dużo świecą, pamiętaj że postojówka Ci nie spasuje
Na odrazu byłem, skończyła się regulacja :) Jadę ustawić po swojemu.
I udało się :)Wystarczyło cofnąć belkę o niecały centymetr i światła poszły w góre. Nie miałem czasu na subtelne pasowanie błotnika do belki, więc tylko z otworów w belce zrobiłem małe "jajo".
Zrobiłem też test soczewek....... różnica duża, na korzyść soczewki. Jak tylko doprowadzę do życie samochód, wymienię na soczewki.
To jak Ty miałeś poskładany ten samochód :-P
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Generalnie porażka...... z tym poskładaniem. Ale powoli, krok po kroku przywrócę go do życia :) Chyba że w środę dostanę "zonka". Umówiony jestem na geometrie, dzisiaj zauważyłem że jedno z kół przednich zamiast stać pionowo (lub lekko ustawić się w "V"), bardzo lekko górą odchodzi na zewnątrz. Może to sprawa regulacji, a może jest przestawione. Mają mi też sprawdzić współosiowość i ustawić zbieżność dokładnie. Podobno poprzedni właściciel ustawiał 2 tyg. temu, ale bym się nie zdziwił jakby to było ustawianie na listewki. Tym bardziej że autko lekko ściąga. A dopóki nie ponaprawiam i poustawiam geometrii to szkoda kasy na nowe opony.
W BBM ustawia sie tylko zbieżność..
Niektóre auta mają regulacje kąta zawieszenia na śrubach amortyzatora ale niestety BBMy nie. Także jeśli geometria jest nie halo to auto miało dzwona i szczerze nie wiem czy da się coś z tym zrobić...
Z tego co pamietam to żle ustawiona zbieżność też może dać taki efekt; koło lekko w odwrotne "V" ???
Podłącze się do tematu, aby nie zakładać nowego.
Z tego co dotychczas przeczytałem, to nie tylko moja Maryśka ma problem ze światłami, to jest przypadłość tego modelu.
Chciałem robić coś w tym temacie we własnym zakresie, ale chyba mnie to przerosło. Zastanawiałem się nad regeneracją lub czymś takim (albo podobnym)
BRAVO BRAVA MAREA REFLEKTOR REFLEKTORY SOCZEWKI (2813614033) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o tym sądzicie?
:)
sznajdi nie kupuj lamp innych niż oryginalne valeo.. Wyczyścisz, włożysz dobre żarówki i będziesz zadowolony - różnica naprawde jest ;-)
No właśnie nie wiem jak za to wszystko się zabrać i czy dam sobie radę :(
Tzn. pisałem z telefonu i nie sprecyzowałem - soczewki jak najbardziej tak ale tylko i wyłącznie valeo.. Ryfle tak świecić nawet nowe nie będą ;)