To jest widok strony w wersji do druku
-
Sprawdziłem dosłownie co się dało i wszystko wydawało się być sprawne, przez przypadek zobaczyłem w internecie artykuł o uszkodzeniach cewek zapłonowych i połączyłem fakty, dobrze wyszło, że wujek w UNO 1.0 Fire, na wtrysku Bosch ma identyczną cewkę i podmieniłem na próbę, pierwsze odpalenie i wiedziałem, że będzie dobrze, zrobiłem kilka km przetestowałem w róznych warunkach (przyspieszanie do 5500 rpm, wysoki bieg np. 4, 1600 rpm i przyspieszanie) i autko robiło co chciałem bez zająknięcia, walczyłem z tym chwile, ale satysfakcja z rozwiązania problemu nie oceniona :D. Cewkę wykluczałem bo wymieniałem rok temu, ale jak widać najciemniej pod latarnią. Postanowiłem podzielic się tym na forum bo kilka osób miało podobny problem :)
Pozdrawiam :)
-
Też to miałem ale u mnie powodem szarpania był przetarty jeden kabel W/N, zaizolowałem i z głowy szarpanie ;)
-
ja miałem taki objaw jak nalałem na innej stacji paliwowej.. na bliskiej.. woda i jeszzee raz woda.. nalałem potem tam gdzie zawsze i auto chodzi jak inne