To jest widok strony w wersji do druku
-
kolego byrrt bo jeśli o audio to z kolumnami estradowymi jest jeszcze zupełnie inna bajka. Bo głównymi "pożeraczami watów" są tony niskie czyli basy a jak w kolumnach estradowych membrana jest tak skrojona aby najwięcej było tonów średnich i szybkich łomocących basów to w cale nie potrzeba wiele mocy :) I dlatego kolumny które posiadam maja aż 100 znamionowej gdyż głośnik niskotonowy ma 30 cm i nastawiony jest na spory wychył a do tego trzeba ciut więcej mocy.
Kolego Witek_92 radzę ci poszukać do sieny dystansów MDF znaleźć je to graniczy z cudem ale dzięki dystansom będzie można wsadzić do drzwi głośnik pe3łnowymiarowy a nie tak zwane głośniki flat z płaszczonym karkasem i płytką cewką. Dzięki zastosowaniu tych dystansów głośnik będziesz zmógł zamontować głośniki z normalnym magnesem i głębsza cewka przez co niskie tony będą czyste i potężne. Oczywiście do tego dobre wygłuszenie i wyliczenie objętości wewnętrznej drzwi i odpowiednie skonfigurowane rozmiaru do mocy i rozmiaru głośnika. Są to skomplikowane sprawy ale na prawdę efekt murowany nawet sub subwoofera nie trzeba
-
Kolego ja o tym wiem, mam kumpla co ma wlasna firme a car audio i jak cos to mnie wesprze, mysle, ze dystanse 18 mm chyba starczy choc nie jestem pewien, ale na pewno trzeba bedzie przerobic oslone by sie to jakos komponowalo. mysle nad zestawem odseparowanym powerbass'a , bo na morele mnie nie stac, a do powerbasow i tak bedzie trzeba jeszcze wzmacniacz, nie wspominajac, ze wygluszenie musi byc zrobione na poczatku.
-
Witam, chciałbym się Wam pochwalić paroma kill'ami :D
1.Golf III 1.8 90km odpadł co było do przewidzenia
2.Skoda Octavia 1.8 125km 2x odpadł
3.Ford Mondeo 115km raz przegrana o 2m raz wygrana
4.Passat B5 1.8T 150km 2x dostał w dupę
Jestem mega zadowolony ze Sieny, nie przypuszczałem, że aż tak dobrze to jedzie
-
Na pewno objechałeś paska 1.8 T...śmiech na sali...
Jeździłem tym passatem, to do 120-140 się buja galancie. A ty mając ponad 10s/100 na bank go nie objechałeś.
Nie wszędzie takie bajeczki przechodzą ;)
-
Jak chcesz to podam Ci namiary do gościa jak nie wierzysz i się spytasz i Ci prawdę powie, ja Się rozpędziłem gdzieś do 130km/h i byłem z lekką przewagą, ale w sumie jeśli nie chcesz to sobie nie wierz, ważne, że ja wiem jak było naprawdę tak jak i połowa naszego klubu :D
-
Kiedyś oglądałem Palio 1.6 16V właśnie, to rewelacji nie było z przyśpieszeniem. Szczerze mówiąc moja była Renia 1.8 się lepiej zbierała od niego.
No ale...może kierowca był taki :D
Golfa uwierzę, bo tego golfa bierze nawet 1.4 silnik. Resztę ok, bo moce podobne, a Siena lekka jest. No ale z Paskiem to ciężko mi uwierzyć :D
-
chyba ze pasek 1,8t dojechany i nie miałem tych 150km :P
-
Ja się bardzo zdziwiłem, taki był pewny, że wygra a ja patrze jedynka równo wbijam dwa i zaczynam lekko odjeżdzać, wbijam trzy i tak do 130km/h to miałem około pół długości -3/4 długości z przodu, a passat jedyną usterkę to ma błędy ABS'u ale to nie jest takie ważne. Każdy był zdziwiony, a octavię każdy objeżdzał jak chciał, bo kierowca za długo ciągnął na pierwszym biegu i tyle :) a passat jest odpicowany na maxa, zajął niedawno wysokie miejsce w mistrzostwach car-audio, zajął jak dobrze pamiętam 3 miejsce :) taki niebieski z żółtymi felgami i lusterkami.
-
na 3 biegu miales 130 na zegarze?to jaki ty masz tam silnik w sienie.....kurde..przebija bariery i ograniczenia :P
-
1.6 16v i ja krece ten silnik tak do 6500-6700 i super cisnie hehe obejrzyj sobie na youtube jakie predkosci na 3 biegu uzyskuje ten silnik w sienie.
-
no 130 na trójce to juz spore obroty ;) no ale kto lubi ten jeździ - ja nie rozkrecam teraz tak silnika bo mi pan powiedział ze koła zębate wałków na rozrządzie bedą do wymiany bo sie juz troche starły a wymiana rozrządu za 15k :P czyli za rok :) szkoda mi aby rozwalic silnik tuz przed wymianą rozrządu :)
-
ja nie musze na yt wchodzic i patrzec......wiem co moj potrafi........i wiem co pisze w ksiazce........ale niechce mi sie :P...
-
wątpię, ale kiedyś przy okazji sprawdzę u siebie
-
Dzisiaj sprawdziłem i na 3 biegu i 6tys obrotów miałem 120 km/h więc 130 przy większych obrotach jest osiągalne :) dalej nie piłowałem bo szkoda mi było Hienki :)
-
nikt nie wetuje ze nie pojedzie 130 na trójce - sam kiedys jechałęm prawie 100 na dwójce ;) ale przekroczyło ciutke 7k rpm ;) i to byłą chwilka i juz wiecej nie bede testował:) ( tak extremalnie) :P