To jest widok strony w wersji do druku
-
Stilo to taki przyrząd co ma taki komputer,że wystarczy zamontować np.żarówke o większej mocy i od razu zapala się błąd.I niekoniecznie musi być np.awaria airbag.U mnie wygląda to tak,że podpinam przyczepe i zapala się kontrolka airbag.Poprostu komputer wykrywa różnice poboru prądu i sygnalizuje błąd.Taki urok tego typu.
-
tak ale jak na komputerze pokazuje błąd to poduszka, nie wystrzeli, nawet jeśli wszystko jest w "porządku" z całym systemem.
-
Cytat:
Napisał
Henryk1957
U mnie wygląda to tak,że podpinam przyczepe i zapala się kontrolka airbag.Poprostu komputer wykrywa różnice poboru prądu i sygnalizuje błąd.Taki urok tego typu.
No proszę Ciebie - to niezłą manianę masz w instalacji samochodu..
-
Cytat:
Napisał
byrrt
No proszę Ciebie - to niezłą manianę masz w instalacji samochodu..
ale co z Tym 2 gim bledem nie moge go wykasowac czemu gdzie to szukac?
-
Nie wiem dokładnie jak to jest w naszych stilonach, ale ogólnie w autach czujniki zderzeniowe tak działają, że przy uderzeniu po prostu jakby wyskakują z siebie i rozwieraja obwód, należy zlokalizować twój czujnik i go wcisnąć prawdopodobnie, powinno pomóc, oczywiście jeśli gdzieś nie masz przerwy w obwodzie.
-
Cytat:
Napisał
mazitechnoboy
Nie wiem dokładnie jak to jest w naszych stilonach, ale ogólnie w autach czujniki zderzeniowe tak działają, że przy uderzeniu po prostu jakby wyskakują z siebie i rozwieraja obwód, należy zlokalizować twój czujnik i go wcisnąć prawdopodobnie, powinno pomóc, oczywiście jeśli gdzieś nie masz przerwy w obwodzie.
Ablbo ja coś pominąłem albo błąd dotyczył kurtyny.. Tam nic nie wyskakuje więc albo kostki albo wiązka albo sama kurtyna.. Zamiast niej wepnij rezystor 3R3 i zobacz czy da się błąd wykasować.. Poza tym czujniki zderzeniowe są raczej jednorazowe. Nie wiem jak to w sumie jest w bravo nie ma czujników na pasie przednim - jest tylko sensor w centralce airbag i mierzy przeciążenia. Boczne są ale są zupełnie nierozbieralne.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Ablbo ja coś pominąłem albo błąd dotyczył kurtyny.. Tam nic nie wyskakuje więc albo kostki albo wiązka albo sama kurtyna.. Zamiast niej wepnij rezystor 3R3 i zobacz czy da się błąd wykasować.. Poza tym czujniki zderzeniowe są raczej jednorazowe. Nie wiem jak to w sumie jest w bravo nie ma czujników na pasie przednim - jest tylko sensor w centralce airbag i mierzy przeciążenia. Boczne są ale są zupełnie nierozbieralne.
ale gdzie one moga byc moze faktycznie cos nie styka czy cos podobnego bo inne bledy np po wykasowaniu pojawialy sie tylko jak np wilgotno bylo a jak sucho to bylo wporzadku wiec gdzie zaczasc szukac ?
boczek od strony kierowcy? moze tam? ale tez niechce namarne tego rozbierac i sprawdzac
-
Jerśli chodzi o kurtyne to kostki są w tylnich nadkolach za schowkami nan kielichach zawieszenie.
-
Cytat:
Napisał
irqus
Jerśli chodzi o kurtyne to kostki są w tylnich nadkolach za schowkami nan kielichach zawieszenie.
I jest to jedno z miejsc, które z automatu trzeba sprawdzić w podobnych sytuacjach..
-
Ja obróciłem swoja o 90 stopni i błąd dał sie usunąc i znikł na wieki chyba że zaczep urwany to taśmie dwustronnej przykleić. Bo u niektórych forumowiczów z KFS kostki latały luźno.
-
Cytat:
Napisał
irqus
Ja obróciłem swoja o 90 stopni i błąd dał sie usunąc i znikł na wieki chyba że zaczep urwany to taśmie dwustronnej przykleić. Bo u niektórych forumowiczów z KFS kostki latały luźno.
ja mam te kostki zalutowane wiec ...? co z Tym?