Witam ponownie , pojawił się mały problem w moim cieniasku :) po przekroczeniu 4 tyś obrotów tak jakby odcina .... tzn dusi się , przerywa. Ma ktoś jakieś pomysły ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam ponownie , pojawił się mały problem w moim cieniasku :) po przekroczeniu 4 tyś obrotów tak jakby odcina .... tzn dusi się , przerywa. Ma ktoś jakieś pomysły ?
Pompa paliwa, filtr - sprawdzałeś już coś?
Filtr jest nówka , myślisz , że to może być pompa ?
remont 1.1 to strata kasy, szczegolnie jak sie ma mozliwosci roboty, trzebabylo dolozyc kilka złotych, wsadzic tam 1.2 8v (albo nawet 16) i wtedy dopero smiga az miło.
albo jeśli chcesz żeby tylko ładnie jeździło to polecam turbo do tego 1,1 wsadzić. ustawić doładowanie tak żeby uzyskać około 110-120 km i jest pocisk, spokojnie na tym pojeździsz z dwa lata jak nie więcej (zależy od stylu jazdy i ilości pokonanych kilometrów) jak zacznie dymić albo coś się rozleci. kupujesz sam blok za 200zł i znowu na dwa lata masz spokój a cienias będzie latał jak rakieta :). Tak czy siak nie remontuj tego silnika bo to strata kasy i czasu.
Ale kolega nie pyta o swapa i remonty, tylko o to czemu się nie wkręca powyżej 4 k rpm :D
Ja powiem że auto ustawiło się w tryb ekonomiczny, i masz spokojnie jeździć:D
Nie załamuj mnie Pawcio ;p. Jak wszystkim wiadomo ten silnik lubi wysokie obroty , a kaganiec pojawia się dokładnie na 4700obr , dzisiaj nawet próbowałem go bujnąć z górki i nic to nie pomogło. Moje pytanie brzmi , czy winą tego mogą być kable WN? , bo jeszcze ich nie wymieniałem.