Powinno chwycić. Mi kiedyś jak cewkę miałem uszkodzoną to wyskoczył błąd. A w samym FiatEcuScan widziałem też taką pozycję. Myślę powinno wychwycić.
To jest widok strony w wersji do druku
Powinno chwycić. Mi kiedyś jak cewkę miałem uszkodzoną to wyskoczył błąd. A w samym FiatEcuScan widziałem też taką pozycję. Myślę powinno wychwycić.
Jeśli cewka ma przerwę w uzwojeniu pierwotnym to ECU to wykryje przez pomiar rezystancji. Ale uszkodzonego uzwojenia wtórnego bądź kabla WN już raczej nie ;/
no ale komunikaty o wypadających zapłonach chociażby w autach niemieckich są faktem. w skrócie, wypadające zapłony to albo brak iskry, albo brak paliwa, więc albo układ paliwowy (pompa, regulator, wtryskiwacze), albo układ zapłonowy (wtryskiwacze, świece, przewody, cewka) do przeglądu.
Filmik z pracy silnika ale oczywiście co by nie było akumulatorek padł w aparacie i pod koniec kilka sekund pyrkania.
PYRKANIE POD KONIEC FILMU
http://www.youtube.com/watch?v=GatRi...ature=youtu.be
PS. Co do dziurki w filtrze powietrza jutro będzie ;p
Brak zapłonu na jednym cylindrze, tak "na słuch". Dokładnie jak pisał wcześniej boch, ale zaczynając od układu zapłonowego a nie paliwowego.
Z wypadającymi zapłonami i przerwami na cewkach różnie bywa, raz komputer sygnalizuje błąd w układzie zapłonowym a innym razem nie.
Czyli załóżmy że nie ma zapłonu na jednym cylindrze poradzę sobie z naprawą jak za to się zabrać. Co potrzeba wymienić?
na Twoim miejscu pojechałbym sprawdzić wtryskiwacze (próba przelewowa). polega to na częściowym demontażu kolektora ssącego i wyjęciu listwy wtryskowej. później na specjalnym stanowisku sprawdza się pracę wtryskiwaczy czyli jak rozpylają i czy rozypalają równomiernie. u mnie biorą za taką usługę od 50 do 150 zł. zaleca się przy takiej okazji wymianę wszystkich uszczelek kolektora ssącego (4 kwadratowe i 1 podłóżna - koszt ok. 60 zł).
Ok przewinę we czwartek temat mechanikowi bo akurat jestem umówiony na wizytę. A jutro jak znajdę czas wyjmę kable i sprawdzę świece czy wszystko gra tak z czystej ciekawości.
Tak ale wcale nie muszą być to wtryskiwacze. Może być słaba cewka, przebijający kabel, zła dawka paliwa itp itd..
od czegoś trzeba zacząć...
Obiecane zdjęcie teraz kilka waszych rad ;p
http://desmond.imageshack.us/Himg254...pg&res=landing
no ale lewe powietrze ma znaczenie za przepustnicą, a nie przed. tak mi się przynajmniej wydaje ;)
Nie no jasne.. Ta dziurka nic raczej nie robi, ale zakleić nie zaszkodzi..