To jest widok strony w wersji do druku
-
Rick moja spala 8,5 9 a w trasie nawet poniżej 8 (gdy spokojniej jadę) ogólnie ostrzej jeżdżę...spore prędkości przyspieszanie do około 4,5 5,5 tys obr... mam aktualnie II generacje BRC JUST ale w bliskich planach jest przeróbka na sekwencję sterownik LPGTECH i tego też bym CI polecił... jeżeli czegoś potrzebujesz to pisz a pomogę...wgl moja brava pochodzi z twoich stron z tych, od nowości w rodzinie
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Cytat:
Napisał
herwolf260789
nie zawodne i długo wieczne
to jak stoi w garażu;)
-
Cytat:
Napisał
herwolf260789
Jeśli ktoś jezdzi dużo km rocznie to powinien zainteresować się silnikiem diesla nie zawodne i długo wieczne.
Mechaniczne wtryski oraz pierwsze common-raile owszem, ale to co teraz wkładają w auta to... a szkoda gadać.
-
Koziol a co daje ten sterownik?
Jest jakaś różnica?
Mógłbyś zapodać linka ze sprzętem?
-
musiałbym Cie głębiej wprowadzić w instalacje LPG, powiem tak LPGTECh jest sterownikiem przyszłości, już spora ilość ludzi zamienia dotychczasowe na nie właśnie bo mają świetny algorytm i są cały czas udoskonalane, jeżeli masz kase i zamierzasz jeszcze długo jeździć tym autem to porządny filtr wtryski HANA ( jeżeli chcesz taniej a dobrze to REG FAST, aby nie valtek omijaj je szerokim łukiem!!!) reduktor to spokojnie wystarczy ALASKA i LPGTECH 214 a i najważniejsze to porządny gazownik który to pięknie zamontuje, będę mógł CI kogoś polecić jak będzie taka potrzeba
-
Nie jestem zwolennikiem lpg. Jeśli chodzi o współczesne to owszem ale te sprzed 10 lat i więcej są proste a nie które nawet nie wyposażone w turbo więc co tam ma się popsuć. Mialem golfa 3 1,9 d którym przez 5 lat zrobilem 150 tys i mnie nigdy nie zawiódł a mial przeloty koło 500 tys albo i lepiej i kumpel do tej pory go męczy i zmęczyć nie może :) a fiat nie stety mnie już 2 razy zawiódł w ciągu 4 mnichów :(
nie mówcie też że lpg to jest bardzo zdrowe dla motoru
-
Cytat:
Napisał
herwolf260789
Mialem golfa 3 1,9 d którym przez 5 lat zrobilem 150 tys i mnie nigdy nie zawiódł a mial przeloty koło 500 tys albo i lepiej
Chciałbym zobaczyć nowego VW wytrzymującego ponad 200 tys km bez remontu silnika. Stare diesle 1,9 były nie do zajechania, nowe to inna bajka.
Mój ma przejechane na LPG ponad 200 tys km, była robiona uszczelka pod głowicą (na benzynie też by poszła, ten typ tak ma) i nic więcej. Oleju nie bierze, ciśnienia praktycznie bez zmian od dawna, jedynie tłumiki wymieniam albo sztukuję co jakiś czas bo faktycznie lecą częściej niż na benzynie (ale to groszowe sprawy, szczególnie jak się wymienia samemu).
-
Cytat:
Napisał
ata
Chciałbym zobaczyć nowego VW wytrzymującego ponad 200 tys km bez remontu silnika. Stare diesle 1,9 były nie do zajechania, nowe to inna bajka.
Nie no 200tyś to przejedzie bo przecież takie przebiegi to przedstawicielskie auta robią w 3-4 lata ;) Co nie zmienia faktu że coś czasem gdzieś padnie, a to wtrysk, a to turbina i kasa leci.. Tata ma Fabie 1.4 16V z gazem - buja się już 170tyś - od nowości instalacja śmigała ok, tylko jakieś ok 3 miesiące temu padły wtryski. A że były na tyle drogie że opłacało się bardziej wymienić całą instalacje tak właśnie zrobiono i teraz śmiga dalej..
-
Nowe diesle VW?:D 2.0 TDI ma rozrząd na kołach zębatych... zęby potrafią się wytrzeć przed przebiegiem 100 tys. km;)
-
No nie wiem jak VW ale 200tyś to nie jest dużo jak na auto przedstawiciela. Kolega ostatnio kupił Kia Ceed 270tyś km.. Licznik cofany żeby była jeszcze na 7 letniej gwarancji (robią to dosłownie w ASO) i śmiga sobie dalej.
-
Niektórzy przedstawiciele robią 100 tys. km rocznie, więc 200 tys. to jest mały przebieg:)
-
Cytat:
Napisał
mamut-tme
Niektórzy przedstawiciele robią 100 tys. km rocznie, więc 200 tys. to jest mały przebieg:)
I właśnie tego nie rozumiem trochę jak silnik mógłby przy takim przebiegu już klękać ;) Jednak te 2-3 lata to auta się w firmach trzyma z reguły lub nawet dłużej..
-
a jak spalanie gazu w 1.6 16V?
-
Na instalacji sekwencyjnej od 8 do 12l /100 km. 8 przy maksymalnie oszczędnej jeździe w trasie, a 12l to krótkie odcinki po mieście albo ostre butowanie na autostradzie;)
-
Pracuje w komisie i widzialem 2 letnie jetty które miały 160 tys km focusa II 3 letniego 170 tys wszystko w dieselu i miały się dobrze. Jeśli auto lata po trasach tym lepiej dla niego 5 lub 6 bieg tempomat i jazda wszystko mniej cierpi skrzynia sprzeglo chłodzenie stale a w mieście wiecznie do 1 biegu i przegrzany silnik same przeciwieństwa itp.
Moja brava od 8 do 9 litrów w strefie mieszanej (20 km do pracy dziennie) z przewagą trasy. VW palił mi 4,5 do 5 litrów ropy przy pełnym bucie nie więcej niż 6 może niewiarygodne ale tak było :)
pozdrawiam :)