To jest widok strony w wersji do druku
-
Chcesz robić tylko na mijania czy też na drogowe?
Tylko na mijania to:
- 2 przekaźniki,
- 3-4 metry kabla, chyba wystarczy jednożyłowy bo masa chyba idzie z innego miejsca
i to zasadniczo wszystko.
Do drogowych potrzebujesz 2 dodatkowe przekaźniki i chyba ciut grubszy kabel, bo jednak prąd może płynąć 2x taki (do "migania", normalnie tylko drogowe są włączone).
-
a co jeśli świecą na żółto bo w moim tez cieńko widać a barwa jakby żółtawa
-
A kiedy wymieniałeś żarówki i na jakie? Sprawdz napięcie na żarówkach jak świecą?
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Ja bym obstawiał nie na problem w żarówkach, lampach itd tylko na 99% w napięciu idącym i instalacji bo podobna kwestie przerabiał znajomych z Krakowa w Bravo i po przerobieniu instalacji w końcu jest normalne napięcie i światła świecą jak powinny więc od tego bym zaczął :smile:
-
żarówki wymienione ze dwa razy i nie na jakieś tandety tylko porządne tungsramy a potem philipsy bez zmian cos mi sie zdaje że auto ma skopaną całą elektryke
-
Z czasem niestety ale instalacja traci swoją że tak powiem sprawność. Połączenia śniedzieją, przełączniki też, tworzy się rezystancja, za nią ciepło, wszystko się szybciej pogarsza itd.. ;) Do tego lampy żółkną, bledną, brudzą się, wypalają.. U mnie np. miałem wrażenie że po włożeniu przekaźników (omijających przełącznik zespolony) światła zaczęły świecić lepiej..
-
Cytat:
Napisał
JAREKH żarówki wymienione ze dwa razy i nie na jakieś tandety tylko porządne tungsramy a potem philipsy bez zmian cos mi sie zdaje że auto ma skopaną całą elektryke
sprawdziłem napiecie na żarówkach w obu to 12,48v
-
Cytat:
Napisał
byrrt U mnie np. miałem wrażenie że po włożeniu przekaźników (omijających przełącznik zespolony) światła zaczęły świecić lepiej..
Czasami zamiast szukać kiepskich styków lepiej właśnie zamontować przekaźniki do żarówek. Znajomy zrobił dokładnie tak samo i efekt był dobrze widoczny. Wystarczy porównać napięcie na żarówkach(pod obciążeniem oczywiście) z napięciem na akumulatorze i będzie wszystko jasne.