Kontrolka jest tylko kontrolką ale coś ona oznacza.. Jedz i oby okazała się jakaś głupota..
To jest widok strony w wersji do druku
Kontrolka jest tylko kontrolką ale coś ona oznacza.. Jedz i oby okazała się jakaś głupota..
Podłącz auto pod kompa i zobacz jaką ci pokazuje temp.cieczy.Zagotuj samochód i sprawdz w jakich temperaturach włacza się wiatrak. Jak na moje oko to masz walnięty czujnik temp,
Aha, bodajże LUKQ podpowiedział mi (bo mam podobnie) aby pstryknąć w deskę jak temp skoczy ponad normę. U mnie pomaga,wskazówka opada.
U mnie ostatnio wskazówka drżała z chęcią ku spadkowi. Problem leżał w połączeniu czujnika temperatury cieczy chłodzącej, wyglądało to tak jakby jeden ze styków we wtyczce się cofnął (dziwne szczególnie, że jest tam taki haczyk blokujący pozycję). Poprawiłem i problem zniknął.
ja mam podobny problem co założyciel tematu
mianowicie temperatura podnosi sie .
wszystko zaczęło sie po remoncie silnika
naprawa głowicy, uszczelka pod głowią, wymieniony kompletny rozrząd wraz z nowa pompa wody
poskładane i zaczął sie problem z temperatura
termostat nowy (sprawny-sprawdzony)
podpinałem auto po kompa wentylatory sie uruchamiają .
przez pierwsze 30 minut na wolnych obrotach dobrze trzyma temperature 90-95stopni
później już wskazówka idzie do góry.
chlodnica ? uszczelka pod głowicą , pompa wody?
mam takie trzy typy. co moze byc nie tak?
Może pęknięta głowica ?
to wykluczam
to jakas inna przyczyna
chłodnica wymieniona PROBLEM ROZWIĄZANY z przegrzewaniem się silnika
Ja dłuższy czas tez mam problem z kontrolka temp. Raz ja wymieniłem, ale po miesiącu znowu wariowała. Poszperałem w necie i znalazłem rade (wspomniana tutaj) żeby stuknąć w deskę rozdzielcza koło wskaźnika i temp wróci do normy bo wskazówka się zawiesza. Podziałało, po uderzeniu wskazówka opada do normalnej temp. Ponoć ten typ tak ma, a więc nie mam zamiaru znowu wymieniać wskaźnika.
Ten typ tak ma, ale to można trwale naprawić. Trzeba wynieść zegary i dać komuś kto się zna na lutowaniu i poprawi co trzeba.
Wielokrotnie opisywany zimy lut na liczniku.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2