moze czujnik położenia wału szwankuje ?
To jest widok strony w wersji do druku
moze czujnik położenia wału szwankuje ?
A efektem problemu czujnika położenia wału nie jest nieodpalanie na ciepłym?
to tez , a na kompie byłes ? kal wygląda spalanie ?
Byłem na wymianie rozrządu (bo twierdzili że nierówna praca to problem rozrządu, że przeskoczył pasek itp) i nie stwierdzono więcej problemow, oddając przekazano że silnik chodzi super. W poniedziałek po południu wskoczę do tego ASO i przekażę, że wymiana rozrządu nie pomogła i efekt jest taki sam jak przed "naprawą" :)
no dochodz sie swojego, a rozrząd wymieniałęs okresowo czy ci poprostu naciągneli ?
Tzn zgodziłem się na wymianę bo i tak był czas bo był robiony 5 lat temu przy 60+ tys. a teraz jest 121 tys. Części miałem własne - zestaw kompletny INA zresztą bardzo fajny - polecam.
No to jeszcze nie ma żalu.. ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
no to sie akurat udało - też mam komplecik INA :) a spytaj ile w tym twoim ASO( pewnie euromot) życza sobie za podłączenie do komputera ? jak 50-70 zł to warto sprawdzic moze jakis błedzik jakiegos czujnika pokaże :)
Niestety co do ASO masz rację ale niestety jak nikt nic nie wie o co chodzi to jadę tam bo ewentualnie mogę zawsze reklamować usługę, a jeśli na miejscu nie pomoże to zawsze w fiacie można w B-B. Umówiony jestem na wtorek...
A nie zapala Ci się kontrolka wtrysków? U mnie podobne objawy były, mimo, że wymieniłem cewkę, kable WN, świece, krokowego i parę innych rzeczy okazało się, że miałem usterkę w instalacji elektrycznej wtrysków.
no czekamy na odpowiedz kolegi bo miał miec wizyte w aso :)
Ja miałem podobny problem z moim byłym fiatem Sieną tylko że nagle wchodził na nierówne obroty czasami podczas jazdy a czasami podczas postoju była to wina silniczka krokowego nie robiłem tego ponieważ samochód szybko sprzedałem znajomemu który wymienił ten silniczek i mówi że problem znikną
Auto tydzień stało w ASO :) przy odbiorze zapłaciłem tylko za litr oleju, który pobrano do dolania. Wydaje mi się, że nadal co jakiś czas jest delikatne zatelepotanie wydechem (nowy cały wraz z łącznikiem elastycznym) choć jak popatrzę na silnik to ani nie drgnie wiec nie wiem skąd to uczucie wewn. auta. Mnie niepokoiła także poranna nierówna praca i to, że pierwsze metry nie mogłem dodawać gazu bo go dusiło i szarpał. Przy odbiorze był zimny bo 1sza zmiana go robiła, a ja odbierałem około 17tej i auto podczas ruszania szło równo - zobaczymy rano. Ja ze swej strony dolałem do połowy baku cały xeramic do czyszczenia wtrysków, teraz wleje stp do czyszczenia, może to też wyrówna pracę - auto jak go kupiłem stało długo na placu i nie było regularnie jeżdżone...
U mnie silnik pracuje równo, ale troszkę nim trzęsie. Czuć tak jak u Ciebie w środku trochę drgania tak jakby coś go zatykało w wydechu. Czytałem coś o poduszce silnika do wymiany lub zapchanym katalizatorze ... Ile w tym prawdy?