To jest widok strony w wersji do druku
-
Udało mi się znaleźć właściwy przewód i dokonać czyszczenia parownika środkiem WURTH. Przewód koło prawego przedniego koła zdaje mi się, że może odprowadzać wodę z okolic filtra kabinowego bo idzie w te rejony. Natomiast właściwy przewód którego szukałem, tzn przewód odprowadzający wodę z parownika znajduje się idealnie na środku grodzi silnika nad maglownicą ale go nie widać (przynajmniej w moim przypadku). Jest to wybulenie na ścianie grodzi silnika koło dwóch przewodów wystających z grodzi silnika. Prawdopodobnie kiedyś tam wystawało kawałek czegoś gumowego ale z biegiem lat uległo to zepsuciu. W tej wypukłości znajduje się chyba plastikowy przewód do którego należy wprowadzić rurkę z płynem. Sam miałem z tym problemy ponieważ coś mi go blokowało albo się załamał. Nie byłem w stanie zlokalizować tego przewodu nawet po włączeniu klimy na pól godziny, nie mam pojęcia czemu się nic nie lało stamtąd, w samochodzie mam sucho więc raczej przewód nie jest odpięty od parownika. Przepraszam za brak zdjęć ale mam nadzieje ze swoim opisem pomogłem komuś ;]
-
Cytat:
Napisał
lukq
W marea i bravo masz tak samo w tym samym miejscu. Dokładnie jest to cienki czarny gumowy przewód. po środku z tyłu silnika. poszukaj za wygłuszeniem
tak jak pisaliśmy ;-)