Trzeba radyjko dać do kogoś czy można po numerach i kodzie odzyskać ten pin kod. Bo moje radyjko odmówilo współpracy.
To jest widok strony w wersji do druku
Jak woła o kod PUK to znaczy chyba że masz kolego włożoną kartę sim do telefonu. Najpierw ptał o PIN jak podałeś żle to pyta o PUK. Wyjmij PIN, włóż nową kartę sim np. swoją i zobacz co będzie wtedy.
Nie trzeba .. wystarczy aktualizacja języka w aucie w którym jest zamontowana Navi
Podbijam, ktoś wie jak odzyskać pin do navi? Facet od którego kupiłem Cromę zgubił kartę kodów a po odpięciu akumulatora żąda pinu
Powinno pomóc, choć nie zawsze, wgranie, update oprogramowania.
Kolejna sprawa, to że kartę kodów w ASO za darmo powinni wyrobić w formie elektronicznej.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
Soft wgrany i wszystko hula! Dzięki za pomoc
Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Gdzie znaleźć soft do navi z Cromy
np. tutaj...https://fiatklubpolska.pl/download/plik/639
soft tzn. firmware...UWAGA: należy odpowiednio dobrać wersję softu do typu/modelu NAVI, dodatkowo może się zdarzyć, że aktualizacja "uwali" NAVI
najpierw sprawdź jaki masz obecnie soft, poniżej info jak to zrobić:
Your current software version should be at the bottom right corner of the blue Fiat screen. I've never seen one without it.
There is another way to find out which software your CN+ is has with the self diagnostics menu.
Switch the CN+ on and wait a few minutes until it has fully started.
Press "Setup" then-
Press "CONNECT" (button 10,11 or 12) 4 times quickly then press "ENTER".
A new button labeled "SERVICE" or "AID" will apear on the screen.
Scroll down to the new button and press "ENTER"
There are 4 pages of diagnostic information you can step through. The second page should look something like this:
CD Changer........ Present
Amplifier............ Absent
SIM Card............Present
Key Signal......... ON
CAN Network......ON
SW Version........01N192L4009.8
HW Version........05035500242.0
FIAT Drawing.....735317569
The 6th line down on this CN+ shows 01N192L4009.8
9.8 at the end means this CN+ has software version 9.8
Czy ktoś mi pomoże przy odzyskaniu kodu PIN? Lub gdzie jest jakiś dekoder Fiat Croma radio blaupunk
zapytaj w ASO Fiata może pomogą w przypadku zwykłego radia Blaupunkt (nie NAVI)
albo tutaj (strona znaleziona w g00gle) - ostatni post z kodem to 13.07.2022 - potrzebny numer seryjny radia
https://radiostart.pl/viewtopic.php?t=8053&start=45