Jak docisk, bo tak też może robić. Sprawdź też poduszkę skrzyni.
To jest widok strony w wersji do druku
Jak docisk, bo tak też może robić. Sprawdź też poduszkę skrzyni.
Byłem u mechanika, nic nie stwierdził, bo samochodzik pracował jak żyletka. Zrobiliśmy przejazd testowy na każdym biegu z niskimi i wysokimi obrotami, sprzęgło dobrze rozłączało, nie ślizgało się ani nie było żadnych innych niepokojących objawów. Dowiedziałem się też, że nie mam koła dwumasowego, bo przy wymianie sprzęgła nic takiego nie było. Dodam jeszcze, że wiosną w kwietniu też zdarzyło coś podobnego, zaczęło samochodem trząść, ale został szybko zgaszony i po odpaleniu nic się nie działo aż do dzisiaj. Zobaczymy co dalej autko mi pokaże.
Jak nie masz koła dwumasowego?!kto Ci tak powiedział?
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
No mechanik. To teraz już nie wiem :) Hmm, pamiętam, że jak było wymieniane sprzęgło to koszt samych części wyniósł 600zł, więc nawet istniejący dwumas na pewno nie był wymieniany, a wtedy jeszcze nie miałem nic do gadania w sprawie napraw samochodu. :)
Ja piszę to co dowiem się na forum (myślałem, że mam dwumas) i mówi mi mechanik (powiedział, że nie mam), więc jakby co to nic nie wymyślam :P
Jak nie masz dwumasa? Masz, tylko może nie był wymieniany podczas wymiany sprzęgła bo nie było takiej potrzeby.
Łożysko by szumiało, niż powodowało takie szarpanie.
Witam, mama problem ze swoim bravem, autko po 2-3 km zaczyna delikatnie na 4 i 5 biegu telapać budą oraz jest pukanie przy kazdej zmianie biegów i odpuszczeniu i dodaniu gazu. Po ostrzejszej jezdzie (zjezdzie z autostardy ) telepie już nawet na 3 biegu a 4 i 5 auto normalnie skacze. Przy mocniejszym depnięciu na 4 auto wpada w wibracje.Wymienilem przegub wewnetrzny prawej strony ponieważ mialem wrazenie ze ma luz ale po wymianie jest to samo. Czy to może być padająca dwumasa