Ale jak by była świeca walnięta to za każdym razem by migała przy odpaleniu czy sie myle
To jest widok strony w wersji do druku
Ale jak by była świeca walnięta to za każdym razem by migała przy odpaleniu czy sie myle
No nie koniecznie.
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem fiata stilo no i juz na poczatku uporalem sie z centralnym a teraz pozostal mi jeszcze airbag. Wiec swieci mi sie oczywiscie kontrolka. Podpiąlem pod autobossa i wyskoczylo mi 6 poduszek. W trzech pierwszych blad o nastepujacej tresci:32H Prawy przód = czujnik masy, a w trzech kolejnych poduszkach: 32 Weight sensor front passenger. Dodam ze autko to wersja 3 drzwiowa anglik. Bardzo prosze mi powiedziec od czego zaczac kostki a moze emulator maty. Z góry bardzo dziekuje
100% jedno i drugie.
To znaczy, że musisz przelecieć po wszystkich kostkach (a szczególnie pod siedzeniem pasażera). Spryskać kontaktem i poruszać, albo zlutować na sztywno. Jak to nie pomoże, to mata jest potargana. A na 99% tak jest. Po pierwsze upewnij się, że jest styk, a po drugie zamontuj emulator.
Witam również podepnę się do tematu
Mi wyświetla się jedynie:
32 front passenger Weight sensor
mam polutowane wszystkie kostki (pod siedzeniami,bagażnik pod schowkiem) - tutaj pytanie jak lutowałem zauwazylem ze spod siedzeń idą kabelki pod schowek ( kolory są takie same) ale rzuciło mi się w oczy że są inne kolory polutowane do siebie brązowy do niebieskiego bodajże więc je podmieniłe, dlatego w tej chwili nie wiem czy to wina tego podmienienia czy mata pod siedzeniem pasarzera ( jak by wskazywał na to błąd).
Witam Wszystkich, Mam takie pytanie czy ktoś wie gdzie i za ile można nabyć taki emulator maty?
najpopularniejszy portal aukcyjny <200zł
a dokładnie 95-105 :) wpisujesz emulator stilo i dostajesz kilka wyników. Jest w czym wybierać :)
Witam również podepnę się do tematu:
Problemem jest airbag - swieci mi sie oczywiscie kontrolka. Zabrałem sie za czyszczenie kostek itd. ku mojemu zdziwieniu pod siedzeniem pasazera poprzedni właściciel zamontował juz emulator maty (chyba działający dioda led swieci). Zakupiłem 'Interfejs FIAT ECU SCAN USB we wtyku OBD2' z programem multiecuscan 2.2 faktycznie byly bledy poduszek które dało się usunąć prócz tego: side airbag (driver) 252. Co teraz zrobic?
u mnie ppomogło pomimo tego że miałem emulator maty i przez jakis czas zdawało to egzamin to dopiero wyciecie kostek i polutowanie kabli zapewniło mi święty spokój na lata,także polecam.
Ja mam emulator i niepolutowane kostki które po przesuwaniu fotela dają o sobie znać ostro łącznie z ulubionym Airbag failure Stop Engine :) przy którym nic na wyświetlaczu licznika się nie wyświetla tylko on.
Polutowanie wszystkiego pomogło;) Dzięki! :smile: