muszę mechanikowi pokazać mój nabytek niech sie pobawi przy nim. sprawdzi mi kompresje na tłokach i wszystko będę wiedział
To jest widok strony w wersji do druku
muszę mechanikowi pokazać mój nabytek niech sie pobawi przy nim. sprawdzi mi kompresje na tłokach i wszystko będę wiedział
wiec tak. sonda wymieniona , przewody świece wymienione.. spalanie spadło z 9l do ok.7,5-8l na 100km ( liczone na trasie ok.350km) to i tak za dużo. ale jest jeszcze jeden problem. przy gwałtownym dodaniu gazu na postoju tak jakby strzela w gaźnik. wiec niewiem czy coś z cewkami czy coś z wtryskiem ? dodam ze czujnik temp. , sondę, swiece i kable powymieniałem.
zobacz czy lewego powietrza nei łapie. i zobacz czy nie kopci ci z wydechu. zobacz jeszcze ta membranę o której chyba wcześniej wspominałem
wygląda jakby troszkę kopcił. a tą membramę sprawdzałem jeśli chodzi o tą co jest przy wtrysku tak? własnie z tym lewym powietrzem to bede musiał przejżeć wszystko. aha i jak z tymi cewkami? od tego są te strzelania przy gwałtownym dodaniu gazu na postoju?
Mi jak kopciło to okazało się, że uszczelka pod głowicą siadła.
to nie jest duze kopcenie. minimalne i pewnie od temp. na dworzu tak się dzieje.. ale dodam że wymieniłem 2 cewki i wtrysk i jak narazie jezdzę.. juz widzę poprawę spalania. po przejechaniu ok.1 tyś km dam znać jakie mi wyszło spalanie.