[Sam Naprawiam] Bravo Brava Marea - Downloads - Fiat Klub Polska masz na pewno. Jeśli nie wiesz jak to zrobić to oddaj samochód do mechanika zajmie mu to chwile i nie skasuje wiele.
Czy będzie pasował spr w eper po nr katalogowym.
To jest widok strony w wersji do druku
[Sam Naprawiam] Bravo Brava Marea - Downloads - Fiat Klub Polska masz na pewno. Jeśli nie wiesz jak to zrobić to oddaj samochód do mechanika zajmie mu to chwile i nie skasuje wiele.
Czy będzie pasował spr w eper po nr katalogowym.
Jest tylko o chłodnicy i odpowietrzaniu...
Gdzie konkretnie się znajduje termostat?
jedź do mechanika niech ci wymieni. bo jak nie potrafisz go znaleźć a my nie wiemy jak ci go piśmiennie pomoc namierzyć to myslę że z wymianą też będziesz miał kłopot a nie ma sensy za 20 zł sie męczyć
Termostat znajduje się na końcu którychś z 2 grubych rur wodnych idących od chłodnicy. Najprawdopodobniej na tej która dłużej będzie się nagrzewać (nawet biorąc pod uwagę walnięty termostat)Wymiana jest prosta jak drut ;) polega na odkręceniu 2 śrub i wyjęciu korpusu termostatu wraz z nim i zamontowaniu nowego. Jaki to termostat dowiesz się dopiero po wymontowaniu starego, bo FIAT lubi troszkę czasami zamieszać.
konrado223 wystarczy VIN i wszystko będzie wiedział po ePer ;)
Po ok 25 minutach wskaźnik temperatury wskakuje na 2 kropkę..
Może przesadzam z tym wolnym nagrzewaniem?
Czy u was trwa to krócej?
Powietrze dmucha ciepłe.. Ale ognia nie ma ; P
Załącznik 2476
25 minut jazdy czy na wolnych?? jak na wolnych to w sumie przy tych temperaturach raczej w normie
Dziś jechałem 60 km i niestety..
Trzymała kreska na 1 kropce.
Nie wiem może dlatego że przy tych mrozach tak silnik dobrze chłodzi?
Jak coś źle napisałem to mnie proszę poprawcie..
Co do mechaników to mam uraz..
Mechanicy u mnie w Kato się cenią co do tego pojazdu..
Nawet przy -30 silnik się tak dobrze "nie chłodzi" ;) Jeżeli wskazania masz dobre to masz uszkodzony termostat.
tak jak pisalem i byrrt potwierdził. termostat trzeba byłoby wymienić
Mam u siebie to samo przy spokojnej jeździe wskaźnik ciągle na 2 kropce, dopiero jak go trochę przycisnę na obrotach to dochodzi prawie do 3 kropki. Ale w ciepłe dni wszystko w normie, wskaźnik na połowie lub kawałeczek pod. Na wolnych obrotach jak pochodzi już rozgrzany to dochodzi do połowy powoli więc myślę, że jednak temperatura chłodzi silnik bardzo dobrze pomimo, że mam chłodnicę zasłonioną tekturą.
Sprawdź węże co idą od termostatu do chłodnicy jaką mają temp przy takim stanie licznika. (wskazówka)
Ja miałem to samo... Ledwie trzecia kropka;/ okazało się że jednak termostat. Ale najpierw to sprawdziłem, ale na to trzeba mieć czas i chęci:) Więc całość zbiega się do termostatu. 99% to jego przyczyna w waszych przypadkach:)
Witam.
Chciałbym się podpiąć pod temat.
U mnie jest problem tego typu że nawet po wymianie termostatu na nowy / nowy płyn / odpowietrzenie na trasie 30km nie dochodzi wskazówka do ''połowy'' czyli tych 90stopni.
Bravo 1.8 + LPG
Ktoś ma pomysł co jest nie tak ??
Ten typ tak ma. Co pokazuje na komputerze diagnostycznym?