To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Opony do 1.9 JTD -
czyli zawieszenie. spręzyna i amortyzator to tez zawieszenie chyba?? :D
opony byłyby pewnie tańsze i chyba o to chodzi tobie żeby było dośc tanio
---------- Post dodany o 11:19 ---------- Poprzedni post dodany był o 11:17 ----------
Cytat:
Napisał
Johnny
Tylko sprężynami to się różni czy czymś jeszcze?
Cytat:
Napisał
seth
amortyzator tez jest pewnie dłuższy dłuższy
pisalem na początku. zorientuj się o cene i pomyśl
-
Tak, tylko pytanie jakie numery amortyzatorów i sprężyn brać pod uwagę...
-
podjedźdo dobrego sklemu motoryzacyjnego niech wezma sprwdzą jakie masz teraz i dadzą dłuższe oni mają swoje przeliczniki i powinni dobrać ci cały komplet (amory i sprężyny) ewentualnie weź i zamów od stilo uproad
-
Można spróbować. Rok temu już tak szukałem ale mieli z tym problem...
Tylko kwestia czy od Uproad to będzie pasować? Czy może nie...
Robił ktoś taką zamianę?
Jak zmieniłem w lipcu amory/sprężyny to stał bardzo wysoko, było ok. Na autostradzie też. Więc tak sobie myślę czy same sprężyny by nie wystarczyły.
P.s. Jest ktoś chętny na sportowe amortyzatory i sprężyny (leżą i się marnują w szafie... z nimi było 7cm prześwitu, teraz 12cm)? Tanio oddam :)
-
sprężyny nei wystarczą gdyż amorek będzie za bardzo wysunięty i nie będzie miał wystarczającego pola do pracy a oprócz tego nie wiem czy sprężyna nie trzymałaby amora na całkowitym wysunięciu
-
A co z podniesieniem stosując tuleje na amortyzatory?
Jest to w pełni bezpieczne?
-
ja bym nie rzeźbił tylko robił jak powinno być
-
Cytat:
Napisał
seth
chyba jednak wiem. skoro rzeźba bierznika jest odpowiednia a koło większe o tak niewiele to w czym problem . bravo 1.9 m-jet 90KM smiga na 17 " i daje radę więc i stilo na większy poradzi sobie. większe spalanie moż ei wystąpi ale jak ma być mu wygodniej to w czym problem niestety coś za cos
Kolego weź pod uwagę że każdy z tych rozmiarów 195/65r15 205/55r16 i 225/45r17 mają prawie dokładnie taki sam obwód koła różnią się między sobą max 2,6mm. W związku z czym nie ma różnicy w oporach toczenia jeżeli chodzi o obwód.
Cytat:
Napisał
Johnny
(Opony terenowe 195/70R15 można kupić bez problemów.)
Nie produkują opon w tym rozmiarze typowych do terenówki są tylko do dostawczych.
Tu masz link do sklepu z oponami terenowymi.
Opony terenowe nowe i bieżnikowane nalewki akcesoria terenowe taśmy liny kinetyki zblocze lift fedima simex optima PNEUMATIKY Jeden z czołowych sprzedawców w Polsce.
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 15:06 ---------- Poprzedni post dodany był o 15:02 ----------[/SIZE]
[/COLOR]Tak jak Seth pisał niema miejsca na kombinowanie bo jest duże prawdopodobieństwo że się coś rozleci. Szukaj oryginalnego rozwiązania ewentualnie poszukaj na eperze może tam znajdziesz zawias do uproad`a i może będzie pasowało.
-
Cytat:
Napisał
seth
sprężyna nie trzymałaby amora na całkowitym wysunięciu
Amor nie pracował by na całej swojej powierzchni roboczej.
-
dokladnie o to mi chodziło. więc jak wymieniać to i sprężyny i amortyzatory
-
Wymiana amortyzatorów i sprężyn pociąga za sobą wymianę wahaczy, zwrotnic i drążka stabilizatora... tak wynika z eper'a...
Opony oznaczone jako terenowe można kupić 195/70R15 (np MICHELIN 4X4 SYNCHRONE), nie chodzi o bieżnik jak w ciągniku polowym tylko o wytrzymałość na przebicia w pierwszej kolejności a dopiero potem o rzeźbę.
-
tego synchrona ciężko będzie ci zdobyć chyba produkcja zakończona została w 2007roku. na ten moment są tylko 2 szt. w hurtowniach internetowych więc kompletu raczej nie znajdziesz.
-
-
szkoda że zdjęć tam nie ma jak to wygląda.
-
Johnny, nie wiem jakie opony w końcu kupiłeś, ale nie jest tak źle jak niektórzy koledzy straszą. ja złożyłem na zimę (z premedytacją) opony 205/70 R15 i nic się nie dzieje.akurat teraz nie ma śniegu a jeździ się OK; nic nie ociera, jazda jak po asfalcie a nie kartoflisku, bardziej miękko wybiera dziury - a gdy spadnie śnieg, to widzę same plusy.