To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zamek centralny -
Cytat:
Napisał
noobio
a to ma jakiś związek to programowanie z funkcją otwierania i zamykania drzwi? czy to tylko sie programuje, żeby można było odpalić auto?
programuje sie do odpalenia bo centralny masz wgrany gdyż jest to komplet z centralnym. zrób kluczyk a potem sobie montuj, zresztą kolejność w sumie nie ma znaczenia. jak zamontujesz najpierw siłowniki i centralkę to będziesz musiał nosić oryginalny kluczyk i scyzoryk do otwierania jakbyś chciał to robić z pilota
-
jeszcze tak dla pewności zapytam czy nie będzie problemu z dorobieniem grota, bo mam tylko 2 niebieskie kluczyki i nic poza tym, ani karty kodowej ani brązowego klucza :) oni dorabiają to na podstawie tylko tego niebieskiego klucza tak?:)
-
Cytat:
Napisał
noobio
jeszcze tak dla pewności zapytam czy nie będzie problemu z dorobieniem grota, bo mam tylko 2 niebieskie kluczyki i nic poza tym,
dorobią ci klucz choćby z odcisku w plastelinie :D a tak serio to oni od tego sa żeby dorobić więc nie widzę tu problemu. co do kodowania to do tego służy tzw. klucz matka (brązowy) ale mi z niebieskiego też zaprogramował. ostatecznie z centralki immo weźmie kod
-
i na razie ostatnie pytanie, sorki, że tak męczę ale muszę wszystko wiedzieć :D
czy siłownik o uciągu 4kg będzie dobry do punta mk1?:D
-
spokojnie. toz to tylko zamek a nie podnoszenie ciężarów :D
-
zamek siedzi, w końcu :D ale oczywiście musiały się pojawić komplikacje przy montażu, że trzeba było trochę podłubać :P
teraz jeszcze tylko zrobię kluczyk i gitara :D
-
no nie ma nic łatwo. jak chce się mieć to trzeba się poświecić :D
grunt że jest gotowe
-
scyzoryk też już gotowy :)
łącznie koszty jakie poniosłem za centralny to 105zł zestaw zamka 100 zł montaż i 75 zł przeróbka zwykłego kluczyka na scyzoryk
trochę jest, ale za wygodę się płaci :D
-
gratuluje zakończenia projektu :D
-
jeszcze w sumie tylko nie migają mi kierunki przy zamykaniu/otwieraniu bo gościu powiedział, że trzeba przez diody prostownicze u elektryka to zrobić, bo on jako nie-elektryk samochodowy się tego nie podejmie :D
ale w sumie zbędne raczej dla mnie miganie kierunkami jest, a dorobienie tego to znów dodatkowe koszty, także chyba odpuszczę temat :)