To jest widok strony w wersji do druku
-
ja jak zobaczyłem 1600 zł za ledy do bravo to zrezygnowałem. co do wypalania lamp i instalacji to jak pisałem wcześniej, ile razy to wymienialiście :D no jakby to było firmowo zakładane tak od razu to inna sprawa ale tak żeby samemu kombinować to ja chyba za leniwy jestem lub za bardzo mi przysłoniła ta moja cena oczy :D
-
Przecież nie musisz mieć oryginałów.. Można kupić firmowe dobre lampy i sobie dołożyć jak jest gdzie.. Lamp i instalacji nikt nie wymienia, ale wystarczy sobie uświadomić jak świecą się lampy w 90% 10cio letnich aut a jak świecą się (i świeciły) w tych nowych..
-
ja jestem zwolennikiem dziennych. i nie ze względu na zużycie paliwa.
często jeżdżę na krótkich dystansach z niedoładowanym akumulatorem. i skutkiem tego co zimę był kłopot - wyłączające się wspomaganie. tej jesieni zamontowałem dzienne w miejsce halogenów (z żarówkami led). i o ile na początku zimy kłopot ze wspomaganiem wystąpił raz to tak od tamtej pory mam święty spokój.
mrozy zapowiadają więc póki co wszystko się może zmienić :P
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Przecież nie musisz mieć oryginałów
to nie oryginaly tylko dedykowane na zderzak z maskownicami
Cytat:
Napisał
byrrt
Można kupić firmowe dobre lampy i sobie dołożyć jak jest gdzie.
no właśnie u mnie nie ma gdzie :D
Cytat:
Napisał
byrrt
jak świecą się (i świeciły) w tych nowych.
mam nadzieję ze spotkamy się na zlocie i zobaczysz jakie nowe bravo ma oświetlenie. porażka
Cytat:
Napisał
ciril
z żarówkami led
nie chce być czepliwy ale to nie żarówki a diody led :D
ja ogólnie uważam że jak ktoś ma dobre ledy to ok ale widząc co sie dzieje na drogach to tych niby dobrych ledów nie widać w ogóle
-
Też mam zamontowane ledy i uważam że to świetna sprawa. Wogóle nie musze myśleć o światłach w dzień. Same się włączą same zgasną.
Poza tym na pewno oszczędzam aku. Lampy kupiłem za 85 zeta ( dopier 20 aukcja pozwoliła mi uzyskać taka cene :P) zamontowałem sam i od 8 miesięcy ciesze sie nowym nabytkiem. Nawet ładnie sie wpasowały w Essiego.
-
Cytat:
Napisał
danielciagala
Same się włączą same zgasną
w fiatach to standard :D
-
A faktycznie :P Taka gafa a przecież moja ma Punto :P
-
według mnie racjonalną przesłanką do założenia DRL jest (jak kolega wcześniej pisał) pełniejsze doładowanie akumulatora na krótkich odcinkach (zwłszcza zimą). Poza tym zostaje jeszcze kwestia dość drogich palników ksenonowych i wypalających się luster reflektorów i żółknięcia poliwęglanowych kloszy.
Co do DRL-ów z homologacją z Alledrogo za 36pln (made in china), to imo wyglądają często jakby z meblowej listwy diodowej były zrobione i wygląda to jak "mega-bida-remizion-fasion", gorzej wyglądają tylko HIDy w Astrze I albo Golfie II.
-
mecioo o ile zgodzę się z tym że zima doładowanie akumulatora jest pełniejsze o tyle z żółknięciem kloszy już nie bardzo. co do palników przepalają się rzadziej niż żarówki a koszt jednego ori do fiata marki philips to 100 zl więc myślę że nie duży. co do luster reflektorów to tez przesada co 10 lat można lampy wymienić lub założyć soczewki. ja osobiście nie jestem zwolennikiem led ale i przeciwnikiem nie jestem. po prostu uważam że dokładanie ich na zderzak lub gdzieś obok halogenów szpeci auto. wizja byrrta jest inna i mi sie nawet podoba bo będzie to zrobione właściwie jak ori bo zamiast halogenów. dobrym wyjściem sa też gotowe lampy przednie z ledami w środku tak a'la audi czy BMW to mi sie tez jakoś podoba. sporo jeździ ledow założonych niechlujnie i marnej jakości stąd moje nie bardzo przychylne zdanie o nich. choć mam nadzieję że dzięki ludziom takim jak Wy którzy montują to profesjonalnie zdanie zmienię :D
-
racja mnie najbardziej denerwuje jak widzę auto z nalepioną z przodu zwykłą taśmą led[size=0].[/size] Połowa nie świeci i auta wogóle nie widać[size=0].[/size]
-
no żeby porządne ledy kupić to trzeba wydać a lepiej u chińczyka za 20 zl kupić i kozaczyć. i ja dlatego jestem anty ledowy. choć jak pisałem jesli ludzie zaczną używać normalnych ledów to i moje podejście się pewnie zmieni. mam nadzieję że chłopaki i dziewczyny z forum nie żałują kasy na takie rzeczy bo to przecież chodzi tez o bezpieczeństwo
-
Nie, no ja też nie jestem przeciwnikiem LED. Jakbym musiał tylko po mieście na krótkich odcinkach jeździć, to bym pewnie też założył. Tylko wtedy pewnie bym wywalił halogeny i zabudował w ich miejsce LEDy. Nawet to OK wygląda, u chłopaków na forum SX4 widziałem kilka rozwiązań.
Fajnie rozwiązane są DRL w Fiacie 500 (moje słońce takim powozi:drive:), fajna jest ta automatyka, praktycznie nie trzeba o niczym pamiętać. Samo się zapala, samo gaśnie i ładniej imo wygląda niż LED.
-
Macie rację, też nad tym myśle DRL'ami. Lecz montując je w halogeny w bbm, będzie to dobrze wyglądać ale nie będzie spełniało miejsc w których tam owe światła powinny się znajdować.
-
1 załącznik(i)
Załącznik 2341 Cytat:
Napisał
lukq
ale nie będzie spełniało miejsc w których tam owe światła powinny się znajdować.
Oto odległości..
-
wiem, jakie muszą być odległości, muszę zmierzyć, bo coś mi się wydaję jak wyżej pisałem że nie będzie spełniać w miejscu naszych halogenów.