To jest widok strony w wersji do druku
-
-
-
Ok. Jak bede korzystac z kompa a nie telefonu to sie przyjrze dokladnie.
-
z tego co się dowiedziałem Valeo było montowane w dieslach; niestety różnią się rozmiarami, ; sam zamawiałem po danych z dowodu, wyszło magetti marelli, jakiees 80zl
-
Jak ja zamawialem to sprawdzali mi po VIN jaką mam nagrzewnice.. I nie wydaje mi się żeby sprawa była tak prosta (disel jedna nagrzewnica, benzyna inna).
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Nagrzewnice wymieniłbyś sam w jedno popołudnie po pracy..
zakładając że masz ciepły, oświetlony garaż :) Ja niestety takim nie dysponuje. W sklepie krzykneli mi 140 zł za nową nagrzewnice. Jak mechanik będzie kupował to pewnie cena spadnie do 120 zł.
-
Cytat:
Napisał
ka_czor
zakładając że masz ciepły, oświetlony garaż :)
Ja nagrzewnice robiłem jak było dość zimno.. Fakt garaż wiele ułatwia.. Co do ceny to na allegro masz taniej..
-
Cytat:
Napisał
ka_czor
zakładając że masz ciepły, oświetlony garaż :) Ja niestety takim nie dysponuje. W sklepie krzykneli mi 140 zł za nową nagrzewnice. Jak mechanik będzie kupował to pewnie cena spadnie do 120 zł.
no chyba mi nie powiesz, że nie znajdziesz w całym Olsztynie tańszego zamiennika? :) ja zamiennik w moim mieście mogłem kupić w 3 różnych sklepach w cenie do 50 zł. nawet sklep w którym unikają chińszczyzny dla nagrzewnic robią wyjątki.
-
no jak tak czytam Wasze ceny to też sie dziwie tym 140 zł. Może koleś mi zaproponował oryginalną fiatowską nagrzewnice :>
-
Właśnie nagrzewnice Magneti Marelii (Org) można też taniej kupić.. Katalogowo jest droższa, ale często chodzi po np 80zł.. Sam się nawet zgapiłem bo kupiłem za chyba 60-70zł z allegro, a potem znalazłem oryginał niewiele drożej.. Ale ciul tam - rok jeżdżę i nic się nie dzieję ;)
-
tak jak pisze kolega Brytt, magetti marelli mozna kupic nizej 80; niestety komplet nie zawiera oringów, trzeba troszku ciasniejsze dobrac(srednica rurki 17 mm) aby nie ciekło; najtrudniej odkrecić osłonę nagrzewnicy, tam kluczem imb.5, dojście kijowe, reszta robi się calkiem przyjemnie;
-
w moim chińczyku oringi były w komplecie. problem w tym, że otwory pod rurki były zbyt ciasne i kumpel musiał je lekko rozkalibrować.
-
Ja oringi kupowałem w ASO - nie pamiętam - drogie były bo chyba z 5-7zł za sztukę.. Ale przynajmniej nie musiałem szukać, bo nigdzie nie mogłem znaleźć wymiarów jakie powinny mieć.. U mnie nie trzeba było niczego powiększać itp..
-
W weekend bede sie zabierac za wymiane - nie jestem mechanikiem wiec wyzwanie jest.
W warsztacie uslyszalem 2dni pracy i koszt 700zl... sprobuje sam :-)
-
Cytat:
Napisał
postal1
W weekend bede sie zabierac za wymiane - nie jestem mechanikiem wiec wyzwanie jest.
W warsztacie uslyszalem 2dni pracy i koszt 700zl... sprobuje sam :-)
kolego postal1, nie wiem do jakich Ty warsztatów chodzisz ale u mnie na prowincji krzykneli 150 zł za robociznę i odbiór po dwóch godzinach i jedyne co mnie ogranicza to fakt iż nie posiadam auta zastępczego więc jeszcze czekam. A Ty na upartego jakbyś przyjechał sobie na weekend aby zwiedzić mazury to nie wydał byś nawet tych 7 stów na paliwo i robociznę u lokalnego mechanika :)