Patrząc na schemat powyżej,można stwierdzić że pracuje wentylator 154A który jest załączany przez przekaźnik 122 a on odpowiada za pierwszy bieg.Znajduje się on w skrzynce przed akumulatorem.Oby to było po tej stronie a nie przy kompie :-k
To jest widok strony w wersji do druku
Patrząc na schemat powyżej,można stwierdzić że pracuje wentylator 154A który jest załączany przez przekaźnik 122 a on odpowiada za pierwszy bieg.Znajduje się on w skrzynce przed akumulatorem.Oby to było po tej stronie a nie przy kompie :-k
Jeżeli to jest ten pod przepływomierzem, to miałem go rozłączone i psiknięte kontaktem. Nie sprawdzałem jak napięcia itp. bo robiłem to na służbie na szybko w pracy.
Więc problem z wentylatorem został rozwiązany.
Należy wyjąć akumulator, odkręcić rurę idącą od przepływomierza do filtra powietrza.
Powinno się nam ukazać
Załącznik 2228
Odkręcamy śrubę od strony akumulatora, tak jak zaznaczyłem na obrazku.
Zdejmujemy pokrywę podnosząc ją do góry i mamy wtedy.
Załącznik 2229
Musimy wyjąć każdy z przekaźników po kolei i wyczyścić ich "nóżki" uwierzcie mi, że jest na nich spory nalot.
Następnie wkładamy z powrotem na swoje miejsce wszystkie skręcamy skrzyneczkę.
Wszystko do kupy, podłączamy bezpiecznik 40A w skrzynce FUSE pod maską no i cieszymy się z prawidłowo działającego wentylatora.
Testy przeprowadziłem pod FES 3.3 przeszły bez zarzutu, a wentylator włącza się teraz kiedy powinien.
No to oby naprawa dała długotrwały pozytywny skutek ;)
Mam taką nadzieję wszystko wyczyszczone i zrobione po swojemu ;-)
wiesz ja dobrze wszystko wyczyściłem, nie zabezpieczałem specjalnie, ale obiecałem sobie, że raz na jakiś czas będę tam zaglądał.