To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam, mam pytanie jaki podłokietnik kupiłeś? Mógłbyś przesłać fotkę założonego podłokietnika w Twoim aucie? Szukałem oryginału ale nigdzie nie mogłem znaleźć... Na allegro jedynym sensownym wyborem byłby podłokietnik firmy Rati dedykowany do Doblo od 2010 r. Mam jeszcze pytanie odnośnie owiewek, kupowałeś oryginały? Nie rysują Ci górnych krawędzi szyb no i przede wszystkim czy zwiększyły one komfort użytkowania auta - jest ciszej?
-
Nie wiem czy sprawa nadal aktualna. Owiewki kupilem HEKO, koszt okolo 120zl, natomiast podlokietnik kupilem wloskiej prod. Armster "Mini Armrest" koszt okolo 300zl. Nie wiem czemu ale fotki nie moge wkleic
-
podłokietnik/owiewki
Cytat:
Napisał
czarusblitz
Nie wiem czy sprawa nadal aktualna. Owiewki kupilem HEKO, koszt okolo 120zl, natomiast podlokietnik kupilem wloskiej prod. Armster "Mini Armrest" koszt okolo 300zl. Nie wiem czemu ale fotki nie moge wkleic
Hej, jak najbardziej aktualna.
Możesz wysłać fotkę zamontowanego podłokietnika na mój adres mailowy? (gadam09@gmail.com) Czy jest on stabilny (nie rusza się pod wpływem obciążenia go ręką)?. Powiedz czy założenie owiewek obniżyło hałas? Widzisz jakieś rysy na szybie od zamykania/otwierania okna?
Dzięki bardzo.!
-
Podlokietnik jest ok, nie jest to moze super wytrzymaly jak fabryczny, na ktorym moznaby sie opierac praktycznie calym ciezarem ciala, ale zadanie swoje spelnia na podparcie lokcia czy reki. Mam juz go 1,5 roku i sladow zuzycia nie posiada. Co do szyby i owiewek, moim zdaniem na zmniejszenie halasu one nie wplywaja, pomagaja jedynie podczas slonecznych dni, nie razi boczne slonce oraz pomagaja podczas deszczowych i wilgotnych, dusznych dni, uchylajac szybe, deszcz nie wpada do srodka, mozna spokojnie podrozowac z uchylonymi szybami.
Fotke podlokietnika wysle na maila lub zamieszcze tutaj. Pozdr
-
Cytat:
Napisał
czarusblitz
Przyjacielu, grubo sie mylisz! To jest jedna z niewielu rzeczy, z ktorej jestem na 120% zadowolony. Komfort jazdy, reka sie nie meczy przy dluzszych trasach, a przy okazji jest schowek na drobne rzeczy.
a ja mam fabryczny podłokietnik, i go w ogóle nie używam, nie dlatego że z nim coś nie tak bo jest wygodny, ale po prostu nie czuje takiej potrzeby więc jest bo go dali :-)
czyli dla jednego przydatny dla innego zbędny dodatek :-)
-
Pokaż zdjęcia a wtedy porównamy czego brakuje w Twoim :smile:
-
Długo zwlekałem, ale biorę się za poprawę nagłośnienia... Cienko to gra w porównaniu do innych podobnych aut... Nawet po wymianie oryginalnych głośników.
-
Ja chce dolozyc czujniki cofania przod / tyl.
Zestaw blue&me z radiem to porazka w tym aucie - nie czyta pen driva 16G , jakies aktualizacje i nieintuicyjna obsluga. LIPA!!!
Moje stare radio Sony z usb jest proste w obsludze i kompatybilne z kazdym telefonem i pen drivem. Nie mam potrzeby gadania z radiem podczas jazdy.
-
1 załącznik(i)
Co można poprawić? Tempomat, Chip.
Załącznik 22928
Robiony w KreatorzeMocy w Warszawie. Cena 1200zł.
Jestem wręcz zachwycony. Fiat Doblo Maxi 1.6 Multijet 105KM => 135,4KM. I to wszystko bez ruszania DPF'a ani EGR'a :) ! Jednym słowem : super! Autko mimo dużej masy czuje się dopiero teraz jak ryba w wodzie. Pozdrawiam!
-
no to ładnie, jakbyś zamienił się na 2lytry - ja mam takie parametry seryjne
sam będę podnosił moc ale szkoda mi 1200zł na sam czip - 170km jest do osiągnięcia z 2,o
ja celuje ciut wyżej i będę podmieniał pare elementów :) ale kiedy to na razie nie wiem
-
Powiem tak. To tylko dostawczak :D Nie wyścigówka :D
-
Cytat:
Napisał
GutekPilot
Długo zwlekałem, ale biorę się za poprawę nagłośnienia... Cienko to gra w porównaniu do innych podobnych aut... Nawet po wymianie oryginalnych głośników.
u mnie te 6 fabrycznych głosników nawet bardzo dobrze gra, na pewno lepiej niż astrze 4... jak dla dla mnie całkowicie wystarcza, przecież to tylko samochód a nie sala koncertowa :-)
-
no nie wyścigówka ale na pewno lepiej śmiga, nie?
ja nie liczę km za kółkiem tylko godziny, a tych spędzam sporo, a lubię w komforcie - dla mnie komfort to przejazd z ptk A do ptk B przez ptk G :) czyli wszystko sprawne + trochę koni a do tego dobre wyposażenie i audio
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
zależy dla kogo - taniej wyjdzie zrobić sale koncertową w aucie niż w domu :)
drzwi już wygłuszone, kable do wzmaka już są... przyjdzie czas na wymianę głośników + sub pod siedzenie
-
Zabezpieczenie antykorozyjne. Pod spodem widać że auto jest czymś zabezpieczone , ale w przestrzeni ładunkowej gdzie są profile zamknięte nie ma żadnej ochrony
-
Wygłuszenie dało coś? :) Czym wygłuszałeś?