Coś nie tak bo to nie moja wypowiedź ;-)
Najmocniejsza to chyba 656 KM, do tego w kombi. ;-) Piękne są.
Wypowiedź do środka tez nie moja ;-)
Wiesz, że mi się podoba i to bardzo.
To jest widok strony w wersji do druku
Z cytatami to się porobiło z automatu - u mnie też czasami to się dzieje...
Odniosę się jeszcze do wypowiedzi seth'a
Co do zegarów mogę się poniekąd zgodzić, ze zostały założone przed modami ale... były zakładane przy ostatniej próbie ruszenia projektu SWAPa, z projektem nie udało się ruszyć zegary zostały i dziarsko się sprawują chociażby z tego względu, że mam kontrole nad ciśnieniem i temp oleju i wiem kiedy "bez stresu" mogę puścić wskazówkę obrotomierza w górny zakres skali - a przy 147 fabrycznych koniach taka okazja pojawia się często :)
I powtórzę raz kolejny, że nie wiem gdzie Ty widzisz, że auto w środku jest robione "na sportowo"
Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś zapewne zrozumiał, ze fotele zostały założone dla lepszej wygody jazdy w fotelach a nie całym samochodem... 17 i springi do tej decyzji nic nie mają, ale tego chyba nie pojmiesz...
Auto mam w posiadaniu jak pisałem 5 lat i przez ten czas co roku (od 3 lat na 17" + od dwóch na springach) załadowane po dach sprzętem i silnikami do łodzi i z dwoma rowerami na dachu wozi mnie na mazury. Dodatkowo w sezonie faktycznie auto możesz zobaczyć przy jednej z mazowieckich rzek :)
Nie wiem kto Ci naopowiadał, że kombi służy do zarabiania... Pierwsze słyszę powiem szczerze, ale cóż człowiek uczy się całe życie - nie pozostaje mi nic innego jak wysłać Mery do pracy :)
Na koniec konkluzja z mojej strony:
Auto do dla mnie złoty środek i tyle - praktyczne, ładne i do tego szybkie, a będzie jeszcze szybsze...
Na bazie nadwozia kombi powstało w PL i nie tylko wiele ciekawych projektów, baaa sporo ciekawych aut już fabrycznie opuszczało fabryki, również w nadwoziu kombi :)
Z tymi cytatami to jest jakiś bajzel nie raz to widziałem i zgłaszałem nawet do Michała..
złośliwości możesz sobie zachować dla siebie a dodatkowe zegary fotele od evo (które samo w sobie jest sportowe) to nie jest w ogóle nic a nic robienie czegoś na sportowo. dla mnie to się zaczyna powoli robić wieś tuning jak tak słucham ciebie i czytam że te 17" zegary swap na coupe itp nie są dal szpanu tylko maja służyć polepszeniu podróżowania samochodem rodzinnym na mazury. sorry ale takie rzeczy to się robi w samochodach które mają służyć do zabawy a nie wożenia rodziny. z mojej strony tyle w temacie bo nikt mnie nie przekona że tego typu nadwozie które robione bylo z myślą do przewożenia większej ilości bagaży czyli chyba głownie dla osób które dużo wożą i w codziennej pracy im służą nadają się do takiego tuningu. ale cóż była moda na kombi teraz jest na terenowe i mamy w warszawie mase farmerów w terenówkach. tylko pytanie po co im te samochody jak i tak nie korzystają z ich możliwości. tak samo z kombi po co komu kombi jak mysli o tuningu a skoro wozi dużo to po grzyba ładować kasę na ulepszenia
a ty to umiesz czytać ze zrozumieniem i w tej wypowiedzi to pokazaleś. więc tłumacze ci jeszcze raz. ładujesz lepsze wygodniejsze fotele a do tego nisko profilowe opony na felach 17 ( po nierównym jeździ się jak żelaźniakiem) i do tego auto obniżasz. nie zaprzecza to sobie?? chyba tak.
no to ja już tyle. życzę powodzenia w dalszym tuningu samochodu
rav tą zawiechę na gwincie co chcesz założyć to dostępna na eBay? za około 2000 zł?
Ło matko odpuśćcie ;) Nie ma co dyskutować, każde z Was ma pewno swoje racje.. :)
Pozdrawiam
No nie :) pisałem Ci wyżej, ale dalej nie rozumiesz... Zresztą podoba mi się pojęcie "na sportowo" :lol: Fotele wymieniłem bo tamte były nie wygodne i tyle - skóry nie lubie i nie chciałem kupować drugie fotela jak z domowego salonu - i tyle w temacie :)
Jak widać dla innych nie :lol: :
Załącznik 1938
A widzisz i tu mamy to co pisałem wyżej - złoty środek - mogę sobie pojechać nią na Mazury a jak trzeba to "się pobawić" ...
Auto nie jest robione dla szpanu, nie lubię szpanować... jakbym już na siłę miał szpanować to bym kupił na pewno inne auto..
.
Znowu jakieś indywidualne teorię czytam :lol:
Pewnie jak widzisz takie auta jak Audi RS4, RS6, Mondeo ST, AR 156 GTA - Fuck! 250 konne kombi z Włoskiej stajni... to pewnie łapiesz się za głowę i myślisz jakim prawem takie coś jeździ po drogach...
Nie wiem o jakich modach piszesz i o co w ogóle Ci chodzi, ale przynajmniej się czegoś ciekawego można dowiedzieć i pośmiać :lol: :lol: :lol:
Sporo się znasz widzę, pewnie czytałeś dużo prospektów o samochodach, masz kolegę, który czyta Auto Świat i obejrzałeś dokument o Warszawie...
Zapraszam do Stolicy na przejażdżkę, zobaczysz jak jest
Napisałem już wyżej kolejny raz to samo odnośnie foteli... pewnie znowu nie zrozumiesz ocb
No właśnie nie... felgi zmieniłem bo te mi się podobały, dużo osób zmienia swoje koła na inne - ale dla Ciebie pewnie to Wieś :lol:
Ja też tyle i mam prośbę jak Ci temat nie leży to tu po prostu nie zaglądaj i tyle
porównujesz auta seryjne do rzeźbienia czegoś co seryjnie nie szlo a to co innego. nie chce mi się z tobą polemizować bo to nie ma najmniejszego sensu. jest to twoje oczko w głowie ok ale widać zakładasz temat tylko po to żeby zbierać pochwały itd a to już jest żałosne. nie chce mi się cytować ciebie i udowadniać swojej racji bo to nei ma sensu z kims takim jak ty.
co do tego żebym przyjechał sobie do warszawy i zobaczył jak jest. otóż byłem tam co tydzień czasem co 2 przynajmniej na 2/3 dni i wiem jak tam jest. bez obrazy dla mnie i wielu ludzi to jedna wielka wiocha gdyż większość a przynajmniej spora grupa "warszawiaków" jest najezdna. i nawet ostatnio usłyszałem fajne zdanie że ci w warszawie to są farmerzy raz do roku. gdyż kupują terenówki i raz na dłuuuugi czas użyją jej a do tego padło określenie że taki szpan to jak noszenie prezerwatywy w nadziei że kiedyś się przyda. tak samo jest z twoim tuningiem kombi. tyle mojej dygresji na temat tuningu i warszawiaków. możesz nie odpisywać mi nawet tu bo ja i tak tu juz nie zajrzę bo po co skoro cie nie chwale i masz z tym problem widać mało dowartościowany jesteś i ciągle ci mało.
no to cześć
Nielicha historia :lol:
No właśnie i pierwszy raz się z Tobą zgodzę - tak jest i to niestety wina przyjezdnych :roll: , których jest coraz więcej :roll:
Mam prośbę do Moderatorów, ale tych prawdziwych Moderatorów o posprzątanie tego tematu - a jak Pan czy może Pani seth ma jeszcze jakieś kompleksy to zapraszam na PRIV :)
Hehe po raz kolejny mówię - odpuśćcie obaj ;-)
Pewne racje Paweł co prawda wg. mnie ma, ale na szczęście auto od wieś tuningu ma jeszcze daleko (przynajmniej w moim rozumowaniu). W modowaniu auta podoba mi się podnoszenie jego osiągów bez śladu na zewnątrz a tu koncepcja auta rav_rav trochę odstaje ale ok - przecież jego sprawa ;-) Bez obrazy dla właściciela tamtego samochodu ale zdecydowanie lepsze takie auto niż bordowa siena po dziadku z kolorowym szmatkowym kokpitem i felami od golfa ;-)
Tak więc chłopaki spokój już! ;-)
Obojgu z Was życze zdrowych i wesołych..
Także się dołączam, czekam na odpowiedz w sprawie zawieszenia ;-)
Was zaś chłopaki proszę może PW?
Oj chłopaki chłopaki, czasem jak wchodzę na forum i widzę takie kłótnie to wydaje mi się że z drugiej strony zamiast dorosłych facetów siedzą dzieci 12-13 letnie. Co do wyglądu auta to uważam że zamiast rozpisywać się że mi się nie podoba bo ... ble ble ble powinniście po prostu napisać " mnie się nie podoba i kropka. Co do tuningu kombi to nic w tym złego nie ma jeżeli auto nie jest zrobione wieśniacko. Kombi kolegi rav rav mnie się podoba i to nie dlatego bo jestem z warszawy oraz z tej samej dzielnicy ( patrząc po blachach WU - Ochota) co autor tematu po prosu jest zrobione z gracją i ze smakiem :). Jakby iść tą drogą co kolega seth to nie powinno tuningować się również sedanów bo to auta dla rodziny , hatchbacków 5d bo to auta miejskie dla małych rodzin lub singli ,a jedyne które nadają się do tuningu to auta w nadwoziu coupe i 3d Hatchbacki bo wyglądają w miarę sportowo. Najważniejsze jest to że właścicielowi takie auto się podoba i dobrze się mu nim jeździ. Co do wieśniaków i warszawiaków itp. to uważam że nie powinno się ludzi oceniać po tym skąd pochodzą tylko po i charakterze . Ja jestem 100% warszawiakiem , urodziłem się w stolicy i w niej żyje. Nie mam nic do ludzi z innych miejscowości za równo tych dużych i tych małych jeżeli takie osoby mnie szanują i potrafią się jakoś zachować. Poza tym warto zauważyć że w warszawie mieszka więcej osób przyjezdnych niż 100% warszawiaków jak ja, ponieważ tak jest już od dawna że warszawiacy ze stolicy uciekają bo jest tu po prostu dziadostwo - małe pensje, drogie artykułu itp. a osoby z mniejszych miast czy też wsi przyjeżdżają tu bo uważają że w stolicy jest tak super zarabia się po parę tysięcy zł a jest wręcz odwrotnie.
Kurde nie rozumiem co złego widzicie w tuningu kombiaka... I co złego jest w 17" na niskim profilu i glebie? Kombi można tuningować tak samo jak sedana czy hatchbacka... Co z tego że kombi jest w założeniu rodzinnym autem? Niektórzy tuningują pickup'y takie jak stary WV Caddy czy Fiat 125p pickup...
Trabant 1.3 GermanStyle : Pozostałe z grupy VAG - Najwieksze forum uzytkownikow aut Volkswagen Golf -
Dla przykładu ten trabant ma kubły od CRX'a i klatkę mimo to że jest klasykiem... Ładne felgi i wgl i czy jest coś złego w takim tuningu?
Z tego co widzę to rav_rav idze w kierunku german stylu a to pasuje nawet do rodzinnych kombiaków.
Mniejsza o to:roll:
Auto naprawdę fajne, nie zrażaj się tym co mówią inni tylko rób swoje bo wychodzi ci to naprawdę elegancko :)
Wesołych Świąt:redface:
jak dla mnie bardzo fajny projekt :) a z burbo juz w ogole bedzie przyjemnie
:) powodzenia zycze w modach