witam dzis kupilem preparat do czyszczenia ukladu paliwowego wiec zobaczymy
To jest widok strony w wersji do druku
witam dzis kupilem preparat do czyszczenia ukladu paliwowego wiec zobaczymy
witam wiec preparat nie pomogl. obroty jak skakaly tak skacza. dzis jeden gosc powiedzial ze moze to byc wina powietrza to znaczy ze mieszanka jest kiepska, moje pytanie brzmi co jest odpowiedzialne za sterowanie powietrzem i czy to moze byc to
tez myslalem ze filtr jest zawalony wymienilem ale bez poprawy nie mam juz pomyslow i nie mam pojecia jak dojsc do przyczyny.
panowie znalazlem przyczyne mojego problemu mianowicie okazalo sie ze wystarczylo sciagnac uszczelke z pod korka wlewu paliwa i problem znikl po prostu do zbiornika nie dochodzilo powietrze i dla tego obroty skakaly. teraz autko jezdzi jak ma. Dziekuje klubowicza za rady i pozdrawiam
No widzisz, taka pierdoła a tyle nerwów. Obejrzyj dokładnie ten korek może coś się tam dostało, u mnie w korku jest zaworek podciśnieniowy który nie pozwala żeby w zbiorniku stworzyło się podciśnienie. Kiedyś jak jeździłem w firmie Żukiem, jadąc w trasę miałem zbiornik zalany do pełna, to po przejechaniu jakiś 100 km silnik po prostu zgasł. A jak odkręciłem korek wlewu, to uszczelkę wciągnęło do zbiornika, takie podciśnienie się wytworzyło.
czyli podciśnienie się zrobiło. uszczelkę załóż na korek żeby ci się woda tam nei dostawała i co jakiś czas go sobie odkręcaj
był był obszerny temat to się zgadza. jak pisałem wcześniej uszczelkę musisz włożyć.
macie racje ta uszczelka jest potrzebna nie pomyślałem ze faktycznie może dostać się woda i kolejny problem miał bym na głowie. Zaraz rano postaram sie wyczyścić korek i zakładam uszczelkę DZIEKI WIELKIE
[COLOR="Silver"]
napisałeś dwa razy to samo więc jedno usuwam
W takim razie masz niedrożny układ odpowietrzający.. Uszczelka raczej być powinna ;)
Może miałeś zapowietrzenie zatkane, ciekawe rozwiązanie problemu ;-)
Przy tym motorze nie ma układu odpowietrzającego, odpowietrznik chyba jest w korku tak jak u mnie. Nie raz na stacji jak zbyt głęboko włożyłem pistolet to sam potrafił odbić. Wkurzało mnie to niesamowicie i też szukałem jakiego odpowietrzania zbiornika ale nic takiego nie ma, podczas tankowania odpowietrza się wlewem, a po zamknięciu ciśnienie wyrównuje właśnie korek.