To jest widok strony w wersji do druku
-
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
Z awaryjnościa chyba jak w każdym samochodzie, zależny jak sie trafi i jak się dba
raczej chodziło mi o jakieś defekty nagminnie występujące w tym modelu które do naprawy potrzebują drogich części
jeżeli chodzi o jazde raczej przy mojej nodze prędkości >120 występuja na autostradzie bo póki co jeżdze audi 80 z V6 pod maską i szczędze bo przy ostrej jeździe to autko naprawde potrafi wciągnąć ratuje mnie jedynie LPG z którym też są praoblemy mimo tegoże to dość dobra sekwencja,
dlatego zastanawiam sie nad JTD ewentualnie 1,6 16v z LPG bo nie chce się rzucać z motyką na księżyć a później trzymać auto w garażu i jeźzić PKS-em, a z doświadczenia swojego i znajomych wiem że autka z mocami <100km palą po tyle samo a komfort jazdy ..wyprzedzania jest dużo niższy
póki co cały czas jestem w trakcie poszukiwania autka mam jeszcze ok miesiąca i sądzę że wezmę to co się trafi w lepszym stanie chociaż chciałbym 1.9JTD co do diagnostyki samego komputera myślę że sam mogę się do niego podpiąć
bo co do samego samochodu wybór już ostatecznie padł na brawo
-
Cytat:
Napisał
lukq
Tak jak Ci koledzy powyżej pisali, szukaj wersji 105 KM, najlepiej z rocznika 2001.
nie jestem pewny ale w 2001 roku były już tylko wersje CF3 100 KM :)
-
Z tym to było różnie, wg mojej wiedzy.
-
Tak patrząc z praktycznego punktu widzenia która wersja silnika jtd jest lepsza?;) CF2 czy CF3? niby parametry takie same,no ale jest kilka różnic:) którą byście kupili i dlaczego?
-
Różnica, to tylko zmienna geometria w dmuchawie oraz Euro3.
-
który silnik ma zmienną geometrie łopatek turbiny 110?? myślałem do tej pory że różnica mocy powodowana jest cięciami ekologicznymi tylko
-
Mam styczność z CF2 od 5 lat, jeżdżę od ponad 2 lat i wymieniam tylko to co jest podstawą do prawidłowego funkcjonowania silnika, chętnie chciałbym mieć taki silnik w następnym aucie.
-
mam nadzieje że też bede mógł to powiedzieć o moim niedoszłym bravo, będzie to pierwszy w 100% mój i tylko mój samochód XD
czyli rozumiem że:
cf3 to 100km
cf2 110
cf1 105
który ma zmienną geometrie i czy turbiny z tym częściej padają??
Mam porównanie do TDi VW LT 2,5 no i z tego co słyszałem zwykłe turbiny są mniej awaryjne chociaż też padają bo rozmawiałem o tym przy okazji regeneracji XD
-
cf3 to 100KM bravo-brava i 110 w marysi, cf2 to 105KM tak mi się wydaje;)
-
Ja mam w swoim 296 500 km przebiegu i przy przy silniku nic nie było robione, więc jeżeli trafisz na zadbaną maszynę to też nie powinieneś narzekać :)
-
Cytat:
Napisał
Marcin91
Ja mam w swoim 296 500 km przebiegu i przy przy silniku nic nie było robione
w tym momencie cały świat ludzi uważających że fiat coś tam wart a vw-audi i jego tdi na pompowtryskiwaczach są naj naj legł w gruzach;p bravo:) ja mam narazie "tylko" ponad 240 tysięcy i narazie silnik jest jak nówka i przy niskich temperaturach pali na dotyk:) a ile ludzi jest takich co ma sprowadzane samochody z cofniętym licznikiem z 350 tysięcy i takie auta nadal jeżdżą...;)