http://fiatklubpolska.pl/modyfikacje...robilem-10960/
To jest widok strony w wersji do druku
Stosowałeś takie wygłuszenie??
Boje sie tych dekarskich bo czytałem że mogą szkody narobic.
ja nie,znalazłem tylko ten temat to Ci podałem linka, kolega CichyJerry miał to stosować bo kiedyś był już ten temat to go zapytaj;-)
ogólnie taśmy dekarskie jak i maty STP mają takie same właściwości,dekarska wychodzi taniej;-)
Wygłuszanie samochodu poczytaj i pooglądaj .
Generalnie problem szumów w BBMach nie bierze się jako tako z drzwi tylko z badziewnych uszczelek, a tych nie wymienisz na nowe bo raz że są niedostępne a dwa że kosztowały kiedyś krocie.. Wygłuszenie spoko da się ale to szumów dużo nie pousuwa.. Sam się zastanawiam czy w tym roku się nie zabrać za temat bo powoli denerwuje mnie skrzypienie wszystkiego w tym aucie..
Wygłuszanie... Przerabiałem to kiedyś, ale kurde tyle z tym roboty miałem, że żałuję, że nie zdałem się na jakiś serwis... Jeśli komuś się przyda, to zostawiam namiar: wygłuszanie
Tasma dekarska
Ciekawe ile kosztuje takie wyciszenie auta, i czy deskę ściągają żeby wygłuszyć ścianę grodziową.
Co do szumu próbowaliście może nagiąć górną część drzwi do karoserii ? W skodzie fabii I ten patent działa.
Ja jak okleiłem drzwi w Lagunie taśmą dekarską to po 3miesiacach zauważyłem że mi wrota siadły jakieś 3mm :) ale co się dziwić jak wpakowałem do środka jakieś 1,5-2kg smoły a efekt końcowy wcale nie był taki dobry jak się naczytałem, dlatego w kolejnym aucie już raczej tego nie zrobię wole tą kasę dołożyć do głośników lepszych.