A co to takiego czujnik biegu jałowego? ;) Pierwsze słyszę.. Lambdę najpierw miernik i sprawdź napięcie jakie daje lambda.. Jak faktycznie 0V albo stoi w jednym miejscu to niestety czeka Cie wymiana. Nie kupuj podróbek - tylko oryginał..
To jest widok strony w wersji do druku
A co to takiego czujnik biegu jałowego? ;) Pierwsze słyszę.. Lambdę najpierw miernik i sprawdź napięcie jakie daje lambda.. Jak faktycznie 0V albo stoi w jednym miejscu to niestety czeka Cie wymiana. Nie kupuj podróbek - tylko oryginał..
Czujnik biegu jałowego wg. mojej wiedzy w starszych samochodach odpowiada, za dawkę paliwa
Ale pierwsze słyszę, że taki występuje w BBMach.. Gdzie jest ten czujnik i co niby mierzy?
Nie napisałem, że jest w bbm, bo też o nim nie słyszałem, chciałem napisać co oznacza ;-)
magig mi poradzil zeby sprawdzic na poczatek wszystkie kostki ktore sa podlaczone do przepustnicy . a lambda od jakiego samochodu moze pasowac ? na nowa mnie raczej nie stac tylko na jakas uzywana ze zlomu .
Około 100-120zł za nowa sondę (nie oryginał, zamiennik), używka oryginalna dasz 70-80zł. Nie lepiej dorzucić trochę kasy?
Właśnie problem z tym, że lambdę to radzę kupić nową oryginalną.. Sam rok temu kupiłem getz'a ale nie jestem do niej pewien i ostatnio 2 razy zdarzyło się, że ecu mi złapał błąd właśnie lambdy.. Musi być to lambda taka sama czyli właściwie nie szukaj po innych autach..
przepraszam za dluga moja nieobecnosc na forum ale mialem problem z netem , przez ten czas problem rozwiazany zostal przez wyczyszczenie przepustnicy z wierzchu i tych konektorow co do niej sa podpiete . byly zawalone olejem wyczyscilem marchewki nie ma ale dalej na wolnych obrotach nie chodzi .