aha rozumiem . a można jeszcze z tym jeździć??
To jest widok strony w wersji do druku
aha rozumiem . a można jeszcze z tym jeździć??
ja również... Tak to jest kupić samochód w cenie roweru:P
Obcieranie jest przyczyną wypracowanych sprężyn i być może również amortyzatorów. Doraźnie może pomóc zastosowanie gum usztywniających sprężyny.
ja zamiast gum usztywniających kupiłbym nowe sprężyny i problem powinien zniknąć. Nie wiem ile może kosztować ale w ASO Fiata za sprężynę NOWĄ Oryginalną do fiata siena chcieli 60zł wiec do Marei czy tam brawo nie powinny być o wiele droższe.
witam... Chciałbym się dowiedzieć czy spreżyny do bravy są takie same jak do bravo....bo chciałbym podniesc tyl Mojego bravo o kilka centymetrów...dowiadywałem sie ze z marea sedan sprezyny satakie same ale twardsze przez co samochod jest na maxa podniesiony... moje pytanie brzmi czy to prawda? i czy bedzie różnica jak założe sprężyny z bravy (nowe
Pewności nie mam ale raczej tylne sprężyny w Bravo i Brava będą takie same. Poszukaj oryginalnych ale twardszych sprężyn, ewentualnie może od Marea Weekend
Od weekenda może nie bardzo, ale od marei sedan jak założysz to będzie różnica.
W B/B są takie same.
Jestem po wymianie amortyzatora i sprężyny po jednej stronie auta (tej po której koło dobijało do nadkola) i okazało się, że z tej strony amortyzator był już wylany. Stara sprężyna jest o 1 cm niższa od nowej. Ciekawy jestem czy ten wylany amortyzator nie jest powodem, że akurat z tej strony dobijało koło do nadkola.
Jeszcze kilka słów o samej wymianie. Odkręcenie amorka i wyjęcie sprężyny nie sprawiło najmniejszych problemów, natomiast trochę zabawy było z zainstalowaniem nowej sprężyny, ponieważ nie chciała tak łatwo wejść na miejsce starej i trzeba było ją trochę ścisnąć. Dziś pora na zrobienie drugiej strony.
Pozdrawiam