To jest widok strony w wersji do druku
-
Klocki i tarcze firmy TRW są bardzo dobrej jakości i są w 100% porównywalne podzespołów hamulcowych takich firm jak Mikoda, Brembo czy ferodo. Ja osobiście polecam klocki TRW, zawsze kupuję takie i jestem zadowolony. U mnie w aucie czasem można usłyszeć piszczenie podczas hamowania ale to pewnie dlatego że moje tarcze hamulcowe są gorszej jakości. Z klockami i tarczami jest tak samo jak z olejami. Ile użytkowników i forumowiczów tyle zdań. Sam musisz wybrać której firmy części kupisz. Teraz możesz kupić podzespoły TRW a przy następnej wymianie np. Mikody lub na odwrót. Wtedy sam ocenisz co dla Ciebie jest lepsze.
-
TRW to dobra firma i jeżeli kupisz właśnie takie tarcze i klocki nikt tu złego słowa Ci nie powie.. Bremo straciło na jakości i za wyższą cenę nie ma sensu kupować. Ferodo dobra firma, jak kupisz tarcze też z tej firmy to spoko, tyle że zdaje się polska mikoda jest chyba tańsza.. O klockach TRW słyszałem tyle, że podobno są dość twarde przez co ścierają bardziej tarcze, ale starczają też na dłużej.. Nie mniej firma godna polecenia - Twój wybór.. Kierowałbym się raczej portwelem, nie kupuj chińczyków i nieznanych firm..
-
Po namowie znajomego kupiłem klocki sanco musze przyznac ze po przejechaniu 1500 km nic sie nie dzieje ładnie hamują i nie piszcza 43zł komplet
-
ja bym proponował ferrodo - używam wiele lat i sobie chwalę.
-
Trochę tu Panowie ponad 9 miesięcznego kotleta odsmażacie..
-
Skoro już odsmażono to od siebie dodam, że zamontowałem wtedy klocki polskiej produkcji. Na kartoniku napisane było LPR ;p
Komplet na przód za jedyne 65 złotych. Chłam jakich mało, piszczały niemożebnie. Po miesiącu zdjąłem i założyłem TRW. Jakość nieporównywalna, klocki jeszcze nigdy mi nie zapiszczały.
-
Oszczędny wybiera firmowe ;) Niestety.. TRW jest trochę drogie, Ferodo które też mam są zdaje się tańsze.. W każdym bądź razie tanie części to z reg. loteria..
-
Ate tarcze+klocki i masz spokój na długi czas
-
I koniecznie obie części z jednej firmy. Będziesz mieć pewność, że są zgrane twardościami i nie będą piszczeć. Piszę z doświadczenia, bo się przejechałem na takim czymś.
-
A co powiecie na taki zestaw klocki ATE( tył i przód) i tarcze Mikoda (oczywiście wentylowane tył i przód). Czeka mnie wymiana jak tylko zrobi się ciepło.Pytam bo taki zestaw montowałam do Alfy 156.
-
Cytat:
Napisał
isia2005
oczywiście wentylowane tył i przód
że tak zapytam są na pewno wentylowane na tylną oś?
-
Ja klocki polecam ferodo.
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
że tak zapytam są na pewno wentylowane na tylną oś?
Oczywiście że tył nie wentylowane:rolleyes: źle podpisałam. Założyłam tarcze Mikoda przód went. tył nie went. i klocki TRW oryginał nie TRW Lukas. Nie piszczą, nie skrzeczą jest oki :tongue
-
Cytat:
Napisał
isia2005
Nie piszczą, nie skrzeczą jest oki
Ważne że hamują dobrze;-) Dobrą firmę wybrałaś;-)
-
Chciałbym odświeżyć temat
minęło już troche lat od ostatniego postu, chciałbym zapytać czy jakość firm podanych powyżej nie uległa zmianie?
co byście polecili na klocki i tarcze dla stilo i pandy (pande będę teściowi robił, także prosze o propozycje takie, żeby nie powiedział, że z niego zdzieram, ani że chce go zabić xD)