jak założysz ledy to od razu będziesz miał komunikat że żarówki spalone :idea:
To jest widok strony w wersji do druku
jak założysz ledy to od razu będziesz miał komunikat że żarówki spalone :idea:
a to wiem bo zamontowalem z przodu ale chodzi mi o wyglad i widocznosc zeby inny kierowca mnie lepiej widzial ale zebym go nei oslepial bo mam te swiatal tylne lexus w orginale jak to w 3-drzwiowych
Nie o sądzenie tu chodzi, LED ma mniejszy kąt wiec będą słabiej widzialne w określonych warunkach od normalnych a kosztują dużo, jedynie ma sens jeśli masz ekstremalne warunki eksploatacji akumulatora, normalne żarówki szczególnie kierunki biorą sporo, przy sygnalizacji zmiany kierunku na biegu jałowym ok 3.3A, na jałowym alternator daje bardzo mało prądu, wł/wył alarm żarówki 6.6A plus siłowniki zamka ale...niestety pierwszy policjant który je zauważy da Ci mandat a w złym humorze zabierze dowód rejestracyjny.Cytat:
Napisał vibrus
Jeśli chodzi o widoczność, to LED sprawują się lepiej od żarówek w światłach stop i pozycyjnych czerwonych. Są widoczne (gdy świecą) z dużo większej odległości niż normalne żarówki.
W przypadku kierunkowskazów (tak jak już wspomniano) istotny jest szeroki kat widzenia światła, więc ledy - jeśli nie został do tego specjalnie skonstruowany klosz - odpadają.
Druga sprawa, to komputer od razu wywali błąd przepalonych żarówek :(
No i z formalnego punktu widzenia nie masz homologacji na takie oświetlenie - choć jest dużo lepsze od oryginalnego a przy tym nie szkodzi innym jak samodzielnie zakładane pseudoksenony.