To jest widok strony w wersji do druku
-
sprzęgło w twoim przypadku przy ruszaniu może powodować szarpanie, nie posiadasz u siebie dwumasy. Pamiętaj, że w zimę silnik będzie miał zawsze troszkę inną kulturę pracy aniżeli w lato czy w wyższych temperaturach. Samochody te nie są przystosowane to tak niskich temperatur.
-
wiesz, generalnie to telepanie jest na tyle znikome, ze wlasciwie nie zaprzatam tym sobie glowy. co innego spalanie. paliwo nam drozeje, a kieszenie mam ostatnio raczej plytkie :) faktem jest, ze mam dziwne przeczucie, ze oba te problemy maja wspolne zrodlo.
-
no idąc tym tropem możesz eliminować po kolei zacznij od świec i lambdy
-
swiece, przewody WN i wszystkie filtry wymienilem. czytajac rozne fora natknalem sie na ciekawy watek dotyczacy problemow z obrotami na biegu jalowym, ktore moga wynikac z wadliwej pracy elektrozaworu pochlaniacza par paliwa.
http://img413.imageshack.us/img413/338/elektrozawr.jpg
wspomne o tym moim mechanikom przy okazji wizyty w warsztacie. o tym moim cykaniu elektrozaworu juz im kiedys wspominalem - jakby zlekcewazyli problem mowiac - ten typ tak ma. no zobaczymy... pytanie zatem - czy zbyt niskie obroty na jalowym biegu moga miec wplyw na telepanie? w momencie gdy silnik chodzi powyzej 900 obrotow jest cacy. ponizej kultura pracy spada zauwazalnie.
-
Cytat:
Napisał boch
czy zbyt niskie obroty na jalowym biegu moga miec wplyw na telepanie
tak. podobnie jak np. wykręcisz jedną świece tzn. nie będzie palił na jeden gar. też telepie. czyli ma nierówną pracę. Czyli za niskie obroty powodują nierówna pracę silnika co powoduje telepanie.
-
A ile u was kosztuje wymiana sprzęgła (robocizna)?
-
-
Za stówkę wyjmą skrzynię?
-
trzysta ;-) źle wbiłem i zaraz poprawiłem
-
-
ja wymieniłem za 350 ale niektórzy chcieli więcej
-
u mnie ceny wachają się w granicy 250 - ja zrobiłem to sam (koszt kompletnego sprzęgła Valeo 265) do tego wzmianka rozrządu (pasek, pompa, napinacz koszt części - 300) pozdrawiam
-
sluchajcie ile moze kosztowac nowe, kompletne sprzeglo LUK do Bravo 1.6 16V. ja wypatrzylem na alledrogo za 210 zl + przesylka.
http://allegro.pl/sprzeglo-luk-1-6-1...484679086.html
sa tacy, ktorzy twierdza, ze da sie kupic jeszcze taniej - ponizej 150 zl (!!!). jest to mozliwe? moj mechanik twierdzi, ze 210 zl to cena smiesznie mala i zebym uwazal na jakies regenerowane graty. co myslicie? :)
-
Tak jak CI mechanik powiedział 150 zł to strasznie tanio. Ja ogólnie uważałbym właśnie na podróbki, albo na regenerowane, jak Twój mechanik powiedział.
-
smiesznie tanio to bylo o 210 zl. cena 140 to na razie nie potwierdzone doniesienia ;) no wlasnie, podrobki... podrabiaja sprzegla?