To jest widok strony w wersji do druku
-
Tak Michał zgadzam się z tobą, w 3 pnowym złączu mam dodatkowy przewód na „+” podłączam go i w tedy na kkl zaczyna świecić dioda, więc podłączenie jest ok.
Jak się podpinałem miałem mało czasu, dosyć mocno się śpieszyłem, więc coś mogłem przeoczyć lub pomieszać. Jak będę następny raz się podłączał, będę miał więcej czasu i mam nadzieje, że uda mi się dogadać z kropeczką.
Tym bardziej, że objaw jest dosyć ciekawy, bo po zapaleniu się marchewy silnik natychmiastowo gaśnie i w tedy z 2 – 3 razy zakręci rozrusznikiem odpala i jedzie dalej. Na odległości ok. 340 km cztery razy tak miałem. Dlatego wydaje mi się, że może to być czujnik położenia wału.
-
Bez podłączania komputera "na oko" bym powiedział, że to CPW.
-
Ja powiem tak. Kiedyś jak miałem sienkę z tym samym motorem i chciałem podłączyć auto pod kompa w jakimś tam serwisie gdzie jako sprzęt diagnostyczny używali zwykłego laptopa i kabel na coma tez miałem ten sam problem. Wszystko niby było podłączone ok ale nie chciało łączyć się z ECU. Pojechałem do innego mechanika który posiadał prawdziwy sprzęt diagnostyczny i u niego bez problemu wszystko połączyło się z komputerem za pierwszym razem. Więc ja proponuję pojechanie do mechanika który posiada porządny sprzęt diagnostyczny i u niego bez problemów powinieneś podłączyć auto pod komputer.