muryn1313, do sprawdzenia jeszcze może być czujnik podciśnienia i czujnik ciśnienia od pompy i sama pompa. Wtryskiwacz rozumiem już sprawdzony i nie leje sam z siebie :?: Sondy Lambda nie wykluczam, warto sprawdzić jej wskazania.
To jest widok strony w wersji do druku
muryn1313, do sprawdzenia jeszcze może być czujnik podciśnienia i czujnik ciśnienia od pompy i sama pompa. Wtryskiwacz rozumiem już sprawdzony i nie leje sam z siebie :?: Sondy Lambda nie wykluczam, warto sprawdzić jej wskazania.
[size=2][ Dodano: 2011-01-29, 18:13 ][/size]
no więc tak. wjechałem na kanał zeby wykrecić sondę. zobaczyłem ją wkręcona w łącznik pomiedzy dwiema rurami (zaskoczenie dziwne miejsce), następnie chcialem ja odkręcić i okazało się że jest luźna ale nie sonda tylko cały ten łączniczek do ktorego była wkręcona. pewnie juz ktoś ją chciał wykręcić i uszkodził to coś. po chwili walki wykręciłem sondę.
pytanie czy to umiejscowienie jest fabryczne i jaki wpływ mogłby mieć luźny łącznik
tutaj zdjęcia gdzie znajdowała się sonda:
http://fiatforum.com.pl/imgshack/_f/f_0001293.jpg
[size=2][ Dodano: 2011-01-30, 15:50 ][/size]
Panowie bardzo proszę o odpowiedź czy sonda ma być w tym miejscu ponieważ w serwisówce widziałem w tym drugim gnieździe tuż przed katem. Chyba że w tym modelu i roczniku jest na łączniku ale nie wiem co projektant miałby na myśli wsadzajac ją tutaj. Trochę to mało rozsądne z uwagi na przepływ spalin.
[size=2][ Dodano: 2011-02-10, 08:01 ][/size]
sonda wymieniona. jest lepiej ale obroty wciąż zbyt wysokie ale nie tak jak wcześniej. ale jest jedna zasada po wlączeniu wszystkich urządzeń tj. światła, ogrzewanie itd. praca silnika się normuje. silnik pracuje róno i obroty w normie. jaka przyczyna?