MANN FILTER FILTR PALIWA WK853/21 FIAT WK 853/21 (4636298988) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
pewne źródło. żadnych podróbek.
To jest widok strony w wersji do druku
MANN FILTER FILTR PALIWA WK853/21 FIAT WK 853/21 (4636298988) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
pewne źródło. żadnych podróbek.
Ja nie mam MJTD tylko JTD - może dlatego ?
no raczej :) temat dotyczy Multijet'a nie JTD.
Co ślepemu po oczach. No ale jeśli chodzi o wymianę to mój mechanik który ma już 2 stilo mówił jak już miałem poprzednie stilo 5 lat temu że najlepiej filtr paliwa wymieniać co drugą wymianę oleju. U mnie co 30 tys km ...
zgadzam się. mam zamiar stosować takie właśnie interwały. co do cen filtrów, faktycznie poszaleli. za dobry filtr trzeba wydać minimum 140 zł. najtańszy jest Champion, bo ok. 70 zł. ja się jednak tanizny trochę obawiam...
Wymiana wg książki serwisowej filtra paliwa w MJTD (multijet 120KM) co 60 tys km. Osobiście zakładam tylko oryginał nr 77363657 lub UFI 24.ONE.01, który produkuje te filtry dla Fiata. Można je kupić za 110-120zł na aledrogo jak się trochę poszuka. Ja wymieniam co 50tys i zero problemów. Wkład oryginalnego filtra jest specyficzny, bynajmniej nie jest to papier czy bibuła ale wkład z włókien celulozowych, który zatrzymuje zanieczyszczenia wielkości 18 μm. Innego filtra jakoś nie mam odwagi założyć, przynajmniej dopóki nie zobaczę jego wnętrzności.
oryginały na allegro są w całkiem niezłych cenach, ale przy okazji jednej z ofert na zdjęciu widać opakowanie kartonowe, na którym widnieje Made in China :/
po co szukacie zamienników jak w ASO Fiat macie oryginalne filtry z serii CLASSIC LINE z logo FIAT w cenie takiej samej. Ja od pewnego czasu klientom zamawiam właśnie części z tej serii z pełna gwarancją FAP jak tylko sa takowe dostępne. Na EPER klubowym tego nie będziecie mieli niestety ale w EPER online od razu wywala zamiennik oryginalny z odpowiednim numerem.
Jeśli ktoś chce zamiennik to moim zdaniem albo KNECHT/MANN albo UFI. Co do FILTRONA to nie wiem co jest grane ale- jest problem z przepływościa paliwa. Albo auto ma problem z rozpędzaniem się albo gasnie na biegu jałowym. Co do reszty filtrów z FILTRONA nie mam zastrzeżeń
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
prawie wszystkie filtry z UFI będą miały MADE IN CHINA z błahego powodu. UFI otworzyło fabrykę filtrów w Chinach w celu ograniczenia kosztów produkcji. Na początku były problemy z jakościa- odsyłałem np. 354 szt filtrów oleju od IVECO STRALIS bo zamiast filtrować olej robiły galaretke zapychając układy olejenia. W chwili obecnej nie ma już takich problemów