To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam,
Po dluzszym czasie walki z moim Bravo, zostalo wymienione 2 prowadnice zaworow, 2 zawory(jeden zawor i prowadnica byla uszkodzona) i komplet uszczelniaczy...
Silnik teraz ladnie i ciszej chodzi, wszystko bylo w normie przez 2 dni jazdy az wrocil ten sam problem :sciana:
znowu zaczal kopcic na niebiesko, teraz nie podzcas jazdy jak wczesniej bo wczesniej to bylo nonstop tylko np. jak go zapale rano, lub postoi auto pare minut zapalone to jak rusze to chmura za mna,
komp nic nie pokazuje, nie ma zadnych bledow.
Juz rozkladam rece, pierscienie tlokow byly sprawdzane i sa wporzadku niby...juz nie wiem co z tym autem mam zrobic :(
Macie jakis pomysl moze????
-
a jak kondycja wtrysków, jak turbo przepustnica i egr
-
Cytat:
Napisał lukq
a jak kondycja wtrysków, jak turbo przepustnica i egr
Wtryski sa wporzadku, turbo tak samo jest suche, a egr ostatnio zaslepilem.
Wczoraj rano zapalilem go i nic, nawet dymka nie puscil,przez caly dzien byl spokoj a dzisiaj rano znowu chmura zamna byla jak i za kazdym razem jak ruszalem z pod swiatel.
-
przeczyść jeszcze przepływkę i sprawdź poziom oleju czy Ci go nie ubywa.
-
Sciaglem kolektor wydechowy i na czwartym cylindrze jest znowy olej, cos mi sie wydaje ze remont glowicy nic nie dal i mam przypuszczenia ze glowica jest gdzies peknieta bo to jest nie mozliwe, nowe prowadnice i zawory a dalej gzdzies olej przecieka.
-
to jedź do warsztatu w którym Tobie naprawiali auto z reklamacją. Jeżeli wszystko było robione legalnie czyli na paragon czy fakturę to przysługuje Tobie jakaś gwarancja rozruchowa.