a ja dziś zrobiłem porządek z nadkolami i progami :D. kurcze ostatni raz kupuje zamienniki nadkoli bo niby wyprodukowane w europie a nawet jednego otworu nie było nawierconego.:sciana:
ponad godzina męczarni. ale to już w dziale bravo będzie.
To jest widok strony w wersji do druku
a ja dziś zrobiłem porządek z nadkolami i progami :D. kurcze ostatni raz kupuje zamienniki nadkoli bo niby wyprodukowane w europie a nawet jednego otworu nie było nawierconego.:sciana:
ponad godzina męczarni. ale to już w dziale bravo będzie.
Mnie w sobote zatrzymała policja i gość do mnie - panie kierowco proszę wysiąść z samochodu. Wychodzę a on do mnie "co to jest" pokazując w kierunku świateł do jazdy dziennej :P
- jak to co - światła do jazdy dziennej :D
- a homologacja jest?
- a jest
- a RL?
- tak RL ;)
- a czemu nie świecą się światła postojowe :roll:
- bo nie mają prawa - tak stanowią przepisy :D
- nie prawda - wg. ustawy (bla bla bla sam nie widział jakiej) muszą się świecić jednocześnie
- nie wiem skąd ma pan taką wiedzę - orientowałem się i wiem że jest właśnie odwrotnie
- a pan włączy światła mijania
- już
- a widzi Pan bo ma to Pan tak zrobione.. gasną, ale powinny się świecić z postojówkami :roll:
- jak z postojówkami, powinny się świecić same lub w starszych autach mogą świecić się z tylnymi pozycyjnymi ale nie muszą - mogą same,
- nie bo to jest tak w nowych autach, w starszych powinno być inaczej, no nic - dowodzik, prawko, ubezpieczenie
- proszę
- punkciki są?
- nie ma
- ok proszę poczekać w aucie..
Tu chwila raczej śmiechu z mamą i luźnej pogadanki.. Przychodzi policjant:
- a Pan włączy światła pozycyjne
- proszę bardzo
- no i widzi Pan - na światłach pozycyjnych powinny panu świecić DRLe :P
- nie zamierzam się z Panem tu kłócić ale się Pan myli <ja do policjanta>
Gość już podszedł do sprawy jakoś na luzaka i z uśmiechem oddał papiery..
Nawet policja jest niedouczona ;)
pewnie jakiś starszy policjant. młodzi sa na bieżąco z przepisami a starzy olewają doczytywanie co się zmienia. Fajnie byłoby jakby ci dowód zabrał a gość na SKP napisał kartkę że jest wszystko jak należy :D ale miałby siarę.
Właśnie widzisz taki stary to nie był.. Ledwo po 30stce raczej..
czyli może już służyć z 8 lat :D czyli stary glina
Ja mam 8 lat służby, ale w wojsku i uwierz mi nie jest to starość ;-) bardziej niewiedza
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
Dziś zakupiony łącznik stabilizatora (Delphi) 35 zł
Niebawem dostane info za ile znajomy załatwi czujnik ciśnienia oleju bo kontrolka mruga do 1k obr
Miałem jeszcze robić z poduchami w fotelu kierowcy ale za długo zeszło mi plątanie po mieście więc niestety to już zostawię na jutro.
wg. mnie to stary czy młody, ale to Policjant i przepisy powinien znać ;)
no nie douczony. ale własnie u takich starszych jest to nagminne. Młodym chce się jeszcze douczać
I niech złapią takiego co nie wie o takich sprawach :) Dowodzik zabrany, punkty, parę złoty za nic- ew. na "flaszkę". :)
Też do swojego kupiłem "nówkę" nadkole, bo przy moim lekkie nadpękniecie było. Okazało się że większość otworów nie tam gdzie powinna i w jednym miejscu powinno być zagięcie z otworem to nie pasuje, w innym miejscu było, musiałem wziąć świeczkę, przygrzać, docisnąć do elementu i zrobić takie zagięcie tam gdzie powinno być :)
masakra. Ja następnym razem kupie oryginał
Ja jak nadkola na tył kupowałem były naprawdę spoko.
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
no to udało ci się :D Ja dziś zwątpiłem gdyż oryginał nadkola do bravo kosztuje niecałe 200zł gdzie ja zapłaciłem 20 po rabacie.:sciana: