To jest widok strony w wersji do druku
-
Ok. Może tak być jak mówisz. Muszę to sprawdzić.
Dzisiaj wymieniłem pompę paliwa ale chyba nie potrzebnie. Ona tak po prostu głośno chodzi. Praktycznie jest nie do zatarcia bo w koszu nawet przy rezerwie jest paliwo więc ma czym się chłodzić.
-
Podłączyłem akumulator pod prostownik i naładowałem na max z 50%dosyc szybko sie naładował pewnie kończy żywot
-
A jakim prostownikiem ladowałeś?
Ja mam impulsowy. Też chciałbym naładować bo ponoć dobrze jest tak zrobić od czasu do czasu. Tylko nie wiem czy rozłączać klemy? Żeby przy impulsach coś nie wyskoczyło na can. W cytrynie nie mogłem bo była bardzo czuła instalacja.
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Ciesz się że nie masz Kia Optima z automatem ...tam jak nie zapniesz pasów to nie ruszysz bo hamulec nie puszcza.
Można zwolnić ręcznie, trzymając nożny, więc bez przesady. Tak samo było w 500X/Renku, ale to zmienili wraz z aktualizacją, po automatycznie zwalnia bez zapiętych pasów. Miałem przez prawie 2 lata zależność automatycznego postojowego i pasów. Tragedii nie było.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Można zwolnić ręcznie, trzymając nożny, więc bez przesady. Tak samo było w 500X/Renku, ale to zmienili wraz z aktualizacją, po automatycznie zwalnia bez zapiętych pasów. Miałem przez prawie 2 lata zależność automatycznego postojowego i pasów. Tragedii nie było.
Jak to jest, że takimi pierdołami uprzykrzają ludziom życie, w testach odejmują gwiazdki za wyłączanie poduszki w menu a nie przyciskiem, a jednocześnie można sprzedawać 5-osobowy samochód z 2 zagłówkami z tyłu (niektóre wersje obecnego i poliftowego tipo)? :-o
-
oddałem tiptoka do magika - speca od napraw typu spot na miejscowe polakierowanie zderzaka po tym jak pieprznąłem w krawężnik.
Zrobione perfekcyjnie i bez śladu. I , co najwazniejsze dla mnie , bez sćiagania zderzaka. Bo, jak życie pokazuje, zawsze po sciąganiu albo się im coś ułamie, pęknie albo nie spasuje jak trzeba
Zrobione w jeden dzień, bomba
-
Cytat:
Napisał
Paweł1977
Ja mam impulsowy. Też chciałbym naładować bo ponoć dobrze jest tak zrobić od czasu do czasu. Tylko nie wiem czy rozłączać klemy? Żeby przy impulsach coś nie wyskoczyło na can. W cytrynie nie mogłem bo była bardzo czuła instalacja.
Parę dni temu po raz pierwszy podłączyłem aku pod ładowarkę impulsową na całą noc...klem nie odpinałem.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
W tym egzemplarzu niestety nie ...ale jeździłem nim tylko przez tydzień jak byłem na szkoleniu .... a czy KIA robiła jakąś aktualizację ... tegoo nie wiem.
-
Cytat:
Napisał
Paweł1977
Jakimś automatem ładowałem, wyciągnąłem z auta.
-
Naładowałem bez odłączania. Trzy godziny. Trochę długo jak na impulsowy ale zimno na dworze a ponoć ma to wpływ. Chyba nawet nie powinno się ładować takim poniżej 5 stopni.
-
A ja dzisiaj wsadziłem nowy akumulator.
Wybór padł na Moll'a EFB na pierwszy montaż np. w grupie VAG (nie aftermarketowy).
Podstawowe parametry na papierze to 74Ah 700A, a w testach prąd rozruchowy był nawet o ponad 15% wyższy.
Jest nadzieja, że posłuży dłużej niż fabryczny.
-
A ja dziś założylem kierunki polecane tutaj z dalekiego Wschodu. Efekt fajny. Wszystko plug &play.
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
A ja dziś założylem kierunki polecane tutaj z dalekiego Wschodu. Efekt fajny. Wszystko plug &play.
Wrzuć jakieś filmik jak to wyszło [emoji3]
I linka jak masz pod ręką bo nie mogę znaleźć...
A juz mam , a jakie brałeś ? Zwykłe czy smoke ?
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
77,96 zł | 2 sztuk dynamiczne światła obrysowe LED Turn Signal migacz światła dla Alfa-Romeo147 2005-2010 156 1997-2006 dla Fiat Tipo dla Lancia Delta
https://a.aliexpress.com/_BTMfAn
-
https://youtu.be/rXK7LYg9w_0
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Filmik nakręcony w słabym świetle. Jutro jak będę miał czas roku nakrece w ciągu dnia.